Informacije o čaju
Pu'erh čaj Yunnan Golden Pu'erh Shu
Robustna pa vendarle elegantna zemeljska nota Yunnan Golden Pu'erh čaja vas ne razočarala. Okus pa se bo zakjučil v mehko in nežno, rahlo cvetlično noto. Po sušenju Golden Pu'erh čaj še dodatno fermentirajo in mu tako zagotovijo elegantno zemeljsko aromo. Dodatna fermentacija je še dokaj nova metoda pridelovanja in zahteva velik spretnosti, potrpežljivosti in izkušenj. Obdobje post fermentacije je dolgo v povprečju 80 dni in v tem času čaj razvije visoko temperaturo, ki jo je treba nadzorovati.
Yunnan Golden Pu'erh Shu je pridelan in proizveden v Yunnan-Simao / Pu'erh regiji, ter je sestavljen iz samih vršičkov. Mehak in aromatičen okus zagotavlja prijetno doživetje.
Priprava
Priporočamo, da pred pripravo Golden Pu'erh čaja liste prelijete z vročo vodo in jih tako očistite. Za pripravo ene skodelice napitka potrebujete približno eno čajno žličko čaja, ki jo lahko uporabite večkrat (do 10x). Priporočena temperatura vode je od 88°C do 95°C, čas priprave od 1 do 5 minut odvisno od števila preliva.
Nepoznavalcem Pu Erh čajev priporočamo stopnjevanje okusa, ki ga lahko dosežemo z različno temperaturo vode (začnemo s 70°C in jo stopnjujemo do vrelišča) in krajšim časom priprave (od 1 minuti naprej). Ker se listi čaja lahko uporabijo večkrat so primerni za tovrstno eksperimentiranje in omogočajo razvoj palete okusa in iskanje kombinacije, ki vam bo popolnoma ustrezala.
Lastnosti čaja Yunnan Golden Pu'erh Shu
Karakter | Zemeljsko, mehko, blago
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 900 - 1200m |
Lokacija čajnega vrta | Yunnan, Pu'erh
|
Obdobje obiranja | Od Aprila do Junija |
List | Kostanjevo rjava do bakrena, srednje do izrazite konice
|
V skodelici | Temna, rjavo rdeča, izrazita
|