0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Assam TGFOP Koilamari

Črni čaji
Koda izdelka: 2025

Črni čaji
Assam TGFOP Koilamari
Koda izdelka: 2025
Indijski črni čaj s tipično svežo aromo in dobro razvitim sladkim okusom iz regije Assam, ki slovi po pridelavi kvalitetnih črnih, zelenih in belih čajev.
Preberi več
Količina
12-15 g/l
Temperatura
100°C
Čas
2-3 min
3,00€
Na zalogi

Vzorec

Ob vsakem naročilu lahko v košarico oddate 3 vzorčke čaja brezplačno. Preberi več

Informacije o čaju

Črni čaj Assam TGFOP Koilamari

Črni čaj Assam FF TGFOP Koilamari prihaja iz indijske regije Assam, ki slovi po proizvodnji kvalitetnih črni, zelenih in belih čajev.  Čajevec (Camellia sinensis) pridelujejo na nizki nadmorski višini, čaji iz regije pa so znani po svoji sveži aromi, močni barvi in izrazitem okusu. Regija je idealna za gojenje čajevca, saj v času monsunskega deževja zapade tudi do 300mm padavin, visoke temperature (do 40°C) in vlaga pa omogočata razvoj posebnih okusov, ki jih lahko najdemo le v čajih te regije. Koilamari je zelo močan čaj, mnogi ga štejejo med "klasike" jutranjih čajev in ga ponavadi pijejo z mlekom. Čaj obirajo od aprila do septembra in močno varira v kakovosti. V spletni trgovini vam ponujamo čaj iz zgodnje sezone obiranja (aprila), ki je med poznavalci čaja najbolj zaželjen, saj vsebuje številne okuse in arome, ki jih kasneje obrani čaji izgubijo. 

Priprava

Za pripravo ene skodelice črnega čaja Koilamari potrebujete eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je 95°C (vrela voda) in čas priprave od 2 do 5 minut. Ker je Koilamari čaj z izrazito močnim okusom, priporočamo krajši čas priprave (do 2 minuti), z morda malce manjšo temperaturo vode (od 80 do 90°C), kar bo liste čajevca ravno prav odprlo in ustvarilo poživljajoč napitek z močno aromo.

Poreklo Indija Assam
Priprava 12-15 g/l, 100°C, 2-3 min
Črni čaji Naravni črni čaji
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.