0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Ayurveda PITTA BIO

Zeliščni čaji
Koda izdelka: 23356

Zeliščni čaji
Ayurveda PITTA BIO
Koda izdelka: 23356
Nearomatizirana mešanica začimb, kjer prevladuje rahlo pekoči cimet in je primerna za osebe, ki jim prevladuje Pitta doša. Vse sestavine za Ayurvedski čaj PITTA so organsko pridelane.
Preberi več
3,00€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
5-6 g
Temperatura
Temperatura
90-100°C
Čas
Čas
5-10 min
Volumen
Volumen
3 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Skozi ves dan

Informacije o čaju

Zeliščni čaj Ayurveda PITTA BIO

Lahko rečemo, da gre pitta doša skozi želodec, saj skrbi za prebavo in transformacijo hrane ter uravnava telesno temperaturo. Seveda pa je pomembno tudi pozitivno razmišljanje in čutenje. Značilnosti pitta doše so srednje močna telesna zgradba, ostre pozteze, tekmovalnost, natančnost, odločnost. So tudi izjemni voditelji, se veliko potijo in imajo dobro prebavo ter apetit. Koža pitta doše je izjemno občutljiva in ponavadi bleda ali svetla.Glede na to, da pitta doša ne mara vročine, naj se osebe izogibajo vročini, prevelikim naporom, ki vodijo do pregrevanja telesa, alkoholu, tobaku. Uživajo naj velik ovode, svežega sadja in zelenjave ter kar je najpomembneje pozitivno razmišljajo. Zemja, voda, ogenj, zrak in eter je pet elementov, ki o ayurvedski filizofiji sestavlja celotno vesolje. Vsak od teh petih elementov pa tvori tri energijske vrste, ki so prisotni v nas vseh. Te energijske vrste so PITTA, VATA in KAPHA ter jh imenujemo doše. Dokler so doše v našem telesu v ravnotežju je tudi naše počutje in zdravje uravnoteženo. Ko pa se to ravnotežje podre in se ravnotežje ne ohranja dolgo časa, pa nastanejo bolezni. Zato je priporočljivo ohranjati naše telo v ravnotežju teh petih elementov.

Sestavine

Cimet BIO, koromač BIO, sladki koren BIO, koriander BIO, ingver BIO, kardamom BIO, cvetovi vrtnice BIO.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički zeliščnega čaja Zeliščni čaj Ayurveda PITTA BIO. Čaj prelijte z vrelo vodo in pustite stati 5 - 10 minut.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.