0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Ayurveda VATA

Zeliščni čaji

Zeliščni čaji
Ayurveda VATA
Nearomatizirana ayurvedska mešanica začimb, ki bo ustvarila harmonijo okusov ob vsakem požirku. Vse sestavine so organsko pridelane. OPOMBA: Čaj vsebuje sladki koren, zato naj se ljudje, ki trpijo za hipertenzijo, izogibajo prekomernemu pitju.
Preberi več
Količina
1-2 čž
Temperatura
90-100°C
Čas
5-10 min
3.00€
Na zalogi

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Ayurveda VATA:

Vata doša je odgovorna za telesne funkcije povezane z gibanjem, cirkulacijo krvnega obtoka, dihanjem in vlada gibanju misli in čustev. Vata osebe imajo vitko in visoko telesno zgradbo, suho kožo in mrzla stopala in dlani. So zelo dobi učenci in si hitro zapomnijo stvari, ki jih nato hitro tudi pozabijo. Težko se navadijo na mrzlo podnebje in so sprejemljivi v razpoloženjui. Imajo veliko idej, ki jih redkokdaj pripeljejo do konca. Rutina je tista lastnost, ki pomaga vata osebam. vstajanje, hrana, delo, aktivnosti naj bodo ob točnio določenih urah. Hrana naj bo lahk prebavljiva z veliko sadja in zelenjave med katerimi naj prevladujejo jagode, oreščki ter mlečni izdelki, pijejo pa naj tudi dovolj vode in toplih čajev. V telesni aktivnosti naj ne pretiravajo saj je zanje primerna yoga, tai chi, hoja, sprehodi in plavanje. Umirite um in duha. Zemja, voda, ogenj, zrak in eter je pet elementov, ki o ayurvedski filizofiji sestavlja celotno vesolje. Vsak od teh petih elementov pa tvori tri energijske vrste, ki so prisotni v nas vseh. Te energijske vrste so PITTA, VATA in KAPHA ter jh imenujemo doše. Dokler so doše v našem telesu v ravnotežju je tudi naše počutje in zdravje uravnoteženo. Ko pa se to ravnotežje podre in se ravnotežje ne ohranja dolgo časa, pa nastanejo bolezni. Zato je priporočljivo ohranjati naše telo v ravnotežju teh petih elementov.

Sestavine

Cimeta, sladki koren, ingver, koromač, pomarančna lupina, kardamom.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički zeliščnega čaja Zeliščni čaj Ayurveda VATA. Čaj prelijte z vrelo vodo in pustite stati 5 - 10 minut.

ZishaMeter Pod stresom
Priprava 1-2 čž, 90-100°C, 5-10 min
Zeliščni čaji Ayurvedski čaji
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Naročila oddana do 12. ure vam pošljemo še isti dan, da jih lahko vi prejmete naslednji dan.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.