0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Ayurveda VATA BIO

Zeliščni čaji
Koda izdelka: 23354

Zeliščni čaji
Ayurveda VATA BIO
Koda izdelka: 23354
Nearomatizirana ayurvedska mešanica začimb, ki bo ustvarila harmonijo okusov ob vsakem požirku. Vse sestavine so organsko pridelane. OPOMBA: Čaj vsebuje sladki koren, zato naj se ljudje, ki trpijo za hipertenzijo, izogibajo prekomernemu pitju.
Preberi več
3,00€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
5-6 g
Temperatura
Temperatura
90-100°C
Čas
Čas
5-10 min
Volumen
Volumen
3 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Skozi ves dan

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Ayurveda VATA BIO

Vata doša je odgovorna za telesne funkcije povezane z gibanjem, cirkulacijo krvnega obtoka, dihanjem in vlada gibanju misli in čustev. Vata osebe imajo vitko in visoko telesno zgradbo, suho kožo in mrzla stopala in dlani. So zelo dobi učenci in si hitro zapomnijo stvari, ki jih nato hitro tudi pozabijo. Težko se navadijo na mrzlo podnebje in so sprejemljivi v razpoloženjui. Imajo veliko idej, ki jih redkokdaj pripeljejo do konca. Rutina je tista lastnost, ki pomaga vata osebam. vstajanje, hrana, delo, aktivnosti naj bodo ob točnio določenih urah. Hrana naj bo lahk prebavljiva z veliko sadja in zelenjave med katerimi naj prevladujejo jagode, oreščki ter mlečni izdelki, pijejo pa naj tudi dovolj vode in toplih čajev. V telesni aktivnosti naj ne pretiravajo saj je zanje primerna yoga, tai chi, hoja, sprehodi in plavanje. Umirite um in duha. Zemja, voda, ogenj, zrak in eter je pet elementov, ki o ayurvedski filizofiji sestavlja celotno vesolje. Vsak od teh petih elementov pa tvori tri energijske vrste, ki so prisotni v nas vseh. Te energijske vrste so PITTA, VATA in KAPHA ter jh imenujemo doše. Dokler so doše v našem telesu v ravnotežju je tudi naše počutje in zdravje uravnoteženo. Ko pa se to ravnotežje podre in se ravnotežje ne ohranja dolgo časa, pa nastanejo bolezni. Zato je priporočljivo ohranjati naše telo v ravnotežju teh petih elementov.

Sestavine

Cimeta BIO, sladki koren BIO, ingver BIO, koromač BIO, pomarančna lupina BIO, kardamom BIO.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički zeliščnega čaja Zeliščni čaj Ayurveda VATA BIO. Čaj prelijte z vrelo vodo in pustite stati 5 - 10 minut.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.