0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Ban Zhang Mountain

Pu'erh čaji
Koda izdelka: 15453

Pu'erh čaji
Ban Zhang Mountain
Koda izdelka: 15453
Ban Zhang Mountain je omejena kolekcija naravnega črnega Pu'erh čaja, ki ga pridobivajo v regiji Xishuangbanna Menghai v provinci Yunnan. Pu'erh cake ima 357g in je staran 5 let (letnik 2015). Za optimalno pripravo se uporablja gaiwan, v katerega damo 5-7g čajnih lističev in prelijemo z vročo vodo.
Preberi več
34,90€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
5-7 g
Temperatura
Temperatura
90-100°C
Čas
Čas
0,5-5 min, več prelivov
Volumen
Volumen
1,5 dcl gaiwan
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Pu'erh čaj Ban Zhang Mountain

Ban Zhang Mountain je omejena kolekcija naravnega črnega Pu'erh čaja, ki ga pridobivajo v regiji Xishuangbanna Menghai v provinci Yunnan. Pu'erh cake ima 357g in je staran 5 let (letnik 2015). Za optimalno pripravo se uporablja gaiwan, v katerega damo 5-7g čajnih lističev in prelijemo z vročo vodo. Regija je dobro poznana vsem poznavalcem čaja in je ena najbolj ohranjenih naravnih organskih plantaž čaja. Gozd se nahaja na nadmorski višini okoi 1500m v njem pa rastejo čajna drevesa do višine tudi več kot 15m. Zaviti v meglo skozi vse leto so na tej organski čajni plantaži nabirali čaj že v dinastiji Sung in zaradi rodovitne zemlje, dobrega podnebja in odmaknjenosti od onesnaženih mest, se je ohranilo nabiranje čaja vse do danes. Čajni nasad je velik približno 32.000 hektarjev, vendar ga za obiranje čaja uporabljajo samo 10.000 hektarjev. Na tem območju pridobivajo več kot 100 različnih vrst čajevca, ki ga obirajo ročno v majhnih serijah, da zagotovijo trajnost.

Priprava

Priporočljivo je da čajne lističe pred prvo uporabo speremo z vodo temperature 90 stopinj za kakšnih 10-20 sekund. Za pripravo enega  gaiwana uporabimo 5-7g (dve mali čajni žlički) čaja in ga prelijemo z vročo vodo temperature med 90 in 100 stopinj ter pustimo stati do 0,5 minute. Čaj lahko prelijemo večkrat, vendar pustimo stati čajne lističe vsakič malo dlje. Pri Pu'erh čajih lahko vsak izmed vas sam najde primerno temperaturo in čas namakanja lističe za optimalen okus, saj ni nekega univerzalnega recepta.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.