0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Emperor of Pu'erh

Pu-erh čaji

Pu-erh čaji
Emperor of Pu'erh
Emperor Pu'erh zeleni čaj, vrhunske kvalitete, z edinstvenim okusom in aromo, ki jo pridobi v času staranja, bo zadovoljil vse poznavalce zelenih čajev.
Preberi več
Količina
10-12 g/l
Temperatura
100°C
Čas
1 do 5 min
9.00€
Ni na zalogi

Vzorec

Ob vsakem naročilu lahko v košarico oddate 3 vzorčke čaja brezplačno. Preberi več

Informacije o čaju

Pu'erh čaj Emperoro of Pu'erh

Emperor of Pu'erh spada med najbolj kvalitetne Pu'erh čaje, ki svoj okus in aromo pridobi s procesom staranja. Edinstven način tradicionalne predelave čajnih listov, nabranih na čajevcih v naravnem okolju na visoki nadmorski višini, pridelanih brez gnojil in pesticidev Pu'erh čaju daje unikaten okus in aromo. Emperor of Pu Erh spada med najbolj kvalitetne čaje, poznavalci pa ga uvrščajo na prvo mesto v najprestižnejši kategoriji čajev.

Poznamo več vrst Pu erh čajev, ki se delijo glede na način predelave in starosti. Zelen (šeng) čaj je surov, zrel (šu) pa kuhan. S staranjem čaj pridobi mehkejši okus in temnejšo barvo, raznolika sestava listov pa pripomore k bogatejšemu vonju in okusu. Čaj pogosto stisnejo v pogače ali pa ga ovijejo z bambusom in drugimi naravnimi materiali in ga tako med zorenjem obvarujejo pred vročino in vlago. Na tržišču je moč kupiti najrazličnejše Pu Erh čaje, stare tudi 50 let ali več, najbolj prestižni so označeni z letom in območjem proizvodnje, njihova cena pa dosega več tisoč evrov. Nekaj primerkov se je ohranilo celo iz kitajske dinastije Qing, ki je vladala med letoma 1644 in 1912.

Priprava

Priporočamo, da pred pripravo Emperor of Pu Erh čaja liste prelijete s hladno vodo in jih tako očistite. Za pripravo ene skodelice napitka potrebujete približno eno čajno žličko čaja, ki jo lahko uporabite večkrat (do 10x). Priporočena temperatura vode je od 88°C do 95°C, čas priprave od 1 do 5 minut odvisno od števila preliva.

Nepoznavalcem Pu Erh čajev priporočamo stopnjevanje okusa, ki ga lahko dosežemo z različno temperaturo vode (začnemo s 70°C in jo stopnjujemo do vrelišča) in krajšim časom priprave (od 2 minuti naprej). Ker se listi čaja lahko uporabijo večkrat so primerni za tovrstno eksperimentiranje in omogočajo razvoj palete okusa in iskanje kombinacije, ki vam bo popolnoma ustrezala.

Poreklo Kitajska
Priprava 10-12 g/l, 100°C, 1 do 5 min
Pu'erh čaji Naravni pu'erh čaji
Pridelava Kuhani pu'erh čaji (Shou)
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Naročila oddana do 12. ure vam pošljemo še isti dan, da jih lahko vi prejmete naslednji dan.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.