Informacije o čaju
Pu'erh čaj Jing Mai Mountain 357g Shu
Jing Mai Mountain je omejena kolekcija naravnega črnega Pu'erh čaja, ki ga pridobivajo v regiji Xishuangbanna v provinci Yunnan. Pu'erh torta ima 357g in je starana 4 leta. Za optimalno pripravo se uporablja gaiwan, v katerega damo 5-7g čajnih lističev in prelijemo z vročo vodo.
Čisti gorski čaj kot omejena serija iz Xishuangbanna. Čajni vrtovi za Jing Mai gorski pu'erh čaj so divji in neokrnjeni, prepredeni z raznoliko vegetacijo. Značilen je dolg pookus in subtilna izvirna sladkoba.
Priprava
Priporočljivo je da čajne lističe pred prvo uporabo speremo z vodo temperature 90 stopinj za kakšnih 10-20 sekund. Za pripravo enega gaiwana uporabimo 5-7g (dve čajni žlički) čaja in ga prelijemo z vročo vodo temperature med 90 in 100 stopinj ter pustimo stati do 0,5 minute. Čaj lahko prelijemo večkrat, vendar pustimo stati čajne lističe vsakič malo dlje. Pri Pu'erh čajih lahko vsak izmed vas sam najde primerno temperaturo in čas namakanja lističe za optimalen okus, saj ni nekega univerzalnega recepta.
Lastnosti Pu'erh čaja Jing Mai Mountain 357g Shu
Karakter | Zemeljsko, mehko, blago
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 1500m |
Lokacija čajnega vrta | Yunnan, Langcang
|
Obdobje obiranja | Od Marca do Aprila, Septembra |
List | Rjavkasto, temno, srednje
|
V skodelici | Globoko temno rdeče, rahlo motno in briljantno
|