Informacije o čaju
Zeleni čaj Kagoshima Hojicha BIO
V 30ih letih prejšnjega stoletja je trgovec s čajem v Kyotu izumil Hojicho s praženjem zelenega čaja Bancha in tako dobil čudovit, okusen čaj. Ker praženje zmanjša vsebnost kofeina v čaju je Hojicha primerna za uživanje tudi pred spanjem. Kot smo omenili je hojicha narejena s praženjem zelenega čaja Bancha (čaj, ki ga obirajo kot zadnjega v sezoni), vendar pa obstajajo tudi druge vrste Hojiche, ki jo pridobivajo iz zelenih čajev Senche in Kukiche. Hojicha je svetlo rdeče do rjave barve in je manj trpek od ostalih zelenih čajev, zaradi praženja, s katerim tudi izgubi tipičen okus zelenega čaja, ki je bolj podoben karamelnemu okusu. Praženost daje čaju mehkejšo noto in nekoliko lešnikast okus, ter zmanjšuje vsebnost kofeina, zaradi česar ga lahko zaužijemo tudi zvečer pred spanjem.
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja Hojicha potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je od 75°C do 80°C, čas priprave do dve minuti.