Informacije o čaju
Zeleni čaj Kagoshima Sencha BIO
Sencha je daleč najpogosteje gojen in zaužit zeleni čaj na Japonskem in predstavlja hrbtenico japonske čajne tradicije. Listi se običajno parijo 10-60 sekund, posušijo z vročim zrakom, stepajo in z večstopenjskim postopkom zvaljajo v ploščate igle. Okusni profil senche je zelo raznolik in se razlikuje od sladkega, svežega in travnatega do močno grenkega. Regija pridelave in kakovost čaja igrata pomembno vlogo pri določanju okusa.
Kagoshima (児 2000) je območje na Japonskem, ki se nahaja v najbolj južnem delu Kyushuja, najbolj južneje od štirih večine japonskih otokov. Območje vključuje tudi številne manjše otoke na jugu.
Kagoshima je pomembna za številne vrste kmetijstva in čaj je zelo pomemben del kmetijstva tukaj, ki vključuje sladke kromijeve jege). Kagoshima meji na severu s Kumamotom, ki je zelo pomembna regija za proizvodnjo čaja.
Kagoshima Sencha BIO je mešanica kultivarjev Yutakamidori, Asatsuyu in Saemidori iz jugozahodne prefekture Kagoshima. Čaj ima poln, odločen in zelo aromatičen okus, ki ga dosežemo s podaljšanim časom parjenja pri obdelavi čajnih listov. Po prvem prelivu je okus blag in rahlo sladek, po drugem prelivu, pa je okus bolj izrazit in drznejši. Mi smo uživali v vsakem požirku.
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja (volumen 200ml) potrebujete približno eno čajno žličko čaja Kagoshima Sencha BIO. Čaj prelijemo z vodo od 70 °C do 80°C. Po 60 sekundah lahko odstranite čajne listje, ker je čaj pripravljen. Čajne listje lahko prelijete še enkrat, tokrat pa ga morate pustiti, da se namaka dlje, vsaj 90 sekund.