0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Lapacho

Zeliščni čaji
Koda izdelka: 9031

Akcija
Zeliščni čaji
Lapacho
Koda izdelka: 9031
Tradicionalni južnoameriški čaj, svežega okusa in naravne arome, ki so ga cenili že stari Inki. Čaj Lapacho ima močan, naraven in svež okus, lahko pa ga pijete tudi z dodatki, denimo z vanilijo ali sokom citrusov.
Preberi več
1,70€ 1,40€
Najboljša cena v 30 dneh: 1,40€
Na zalogi

Vzorec

Ob vsakem naročilu lahko v košarico dodate 3 vzorčke čaja brezplačno. Preberi več

Doziranje
Doziranje
2-3 g
Temperatura
Temperatura
80-90°C
Čas
Čas
5-10 min
Volumen
Volumen
3 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Skozi ves dan

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Lapacho

Indijanci Lapacho čaj poznajo že stoletja, pridobivajo pa ga iz lubja tropskega drevesa tabebuia, ki naravno raste le v izredno vročih in vlažnih podnebjih. Najdemo ga v Andih in gozdovih ob Amazonki. Je zimzelena rastlina z rdečimi ali škrlatnimi cvetovi. V nekaterih območjih so ta drevesa stara tudi do 700 let. Lapacho je poznan tudi pod imeni pau'd arco, taheebo in ipe roxo. Postopek pridobivanja čaja gre takole: potem, ko z debla odstranijo lubje (drevo se po tem hitro zaceli in ne utrpi trajnejših poškodb), ločijo notranji del lubja od neuporabnega zunanjega dela. Notranji del nato sušijo v temni in suhi sobi. Po opravljenih kemičnih analizah z lubja očistijo preostanek listov, prahu in zemlje. Zračno sušeno lubje zdaj lahko razrežejo na majhne koščke, z njih še enkrat očistijo prah, jih pregledajo in na koncu zapakirajo v posebne žaklje.

Indijanska plemena Guarani, Tupi in še nekatera druga so zaradi njegovih mnogih kvalitet in blagodejnih učinkovin imenovala drevo, iz katerega pridobivajo lapacho čaj, tajy, kar pomeni »imeti moč in vitalnost« in »božansko drevo«. Poln je antibakterijskih, protivirusnih in protiglivičnih lastnosti. Vsebuje antioksidante in flavonoide, bogat je z minerali, denimo z železom, kalcijem in magnezijem. 

Vendar pa tega čaja ni priporočljivo piti več kot en liter na dan in največ 6 tednov zapored (zatem naj sledijo 4 tedni pavze), nosečnice pa naj ga ne pijejo.

Čaj Lapacho ima močan, naraven in svež okus, lahko pa ga pijete tudi z dodatki, denimo z vanilijo ali sokom citrusov.

Priprava

Za pripravo enega litra Lapacho čaja potrebujete približno dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je od 80°C do 90°C, čas priprave pa 5 minut. Po 5 minutah čaj precedite in ga pred zaužitjem pustite stati približno 15 minut.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.