Dodatne informacije o čaju
Aromatizirani črni čaj Mumbai chai
V Indiji poznajo Masala chai že dolgo, pri nas pa postaja priljubljen šele zadnja leta. Začimbe, ki jih dodajo črnemu čaju se lahko razlikujejo, zato poznajo v Indiji ogromno različnih vrst tega čaja. Mi smo razvili klasično različico Masala chaia s cimetom, ingverjem, kardamomom, črnim poprom in klinčki, ki dopolnjujejo črni čaj. Vse sestavine so uravnotežene in lepo zaokrožujejo pikanten okus Masala chaia.
Sestavine:
Črni čaj, koščki cimeta, ingver, yerba mate, pražena korenina cikorije ali navadi potrošnik, rooibos, črni poper, semena kardamoma, klinčki, naravna aroma. Mešanica čaja z začimbami z začinjenim vročim okusom po cimetu in ingverju.
Priprava:
Za pripravo ene skodelice čaja (2-3dcl) potrebujete približno dve čajni žlički črnega čaja Mumbai chai. Čaj prelijte z vodo temperature od 90°C do 100°C. Po 3 do 4 minutah dodajte še polnomastno mleko (če ste vegetarijanec ali vegan pa mandljevo mleko) in neprestano mešajte, da dobite kremasto tekočino. Po 2 do 3 minutah je Mumbai chai gotov. Postrežete ga lahko tako, da posujete po vrhu še malo cimeta.