0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Pu'erh Beeng Cha

Pu'erh čaji
Koda izdelka: 4055

Pu'erh čaji
Pu'erh Beeng Cha
Koda izdelka: 4055
V provinci Yunnan na Kitajskem ležijo plantaže čajevcev visoko v gorah, kjer obiralci čaja oberejo samo najmlajše lističe čajevca.
Preberi več
69,00€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
5-7 g
Temperatura
Temperatura
90-100°C
Čas
Čas
0,5-5 min, več prelivov
Volumen
Volumen
1,5 dcl gaiwan
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Pu'erh Beeng Cha 

V provinci Yunnan na Kitajskem ležijo plantaže čajevcev visoko v gorah, kjer obiralci čaja oberejo samo najmlajše lističe čajevca. Lističe čajevca potem fermentirajo, kar jim da močan in robusten karakter. Čajne lističe nato posušijo in raztrosijo na veliko mizo, kjer obiralci ročno izločijo neprimerne lističe čajevca. Po sortiranju postavijo čaj v posebno sobo, ker je čaj izpostavljen veliki vlažnosti, nato ga pokrijejo z mokrimi krpami in fermentirajo 28 dni in s tem dajo čaju značilno zemeljsko noto. V naslednji fazi čaj omehčajo z vlago, da ga potem lahko oblikujejo v končno obliko. V zadnji fazi čaje torte postavijo na stojala kjer jih v naslednjih 5 do 7 dneh posušijo na 45 stopinj Celzija. Vlaga v sredini torte pa še naprej fermentira čajne lističe in tako dodaja še bolj izrazit okus in aromo.

Priprava

Priporočamo, da pred pripravo čaja liste prelijete s hladno vodo in jih tako očistite. Za pripravo ene skodelice napitka potrebujete približno dve čajni žlički čaja, ki jo lahko uporabite večkrat (do 10x). Priporočena temperatura vode je od 88°C do 95°C. Čas priprave od 1 do 5 minut, odvisno od števila preliva. Nepoznavalcem Pu Erh čajev priporočamo stopnjevanje okusa, ki ga lahko dosežemo z različno temperaturo vode (začnemo s 70°C in jo stopnjujemo do vrelišča) in krajšim časom priprave (od 1 minute naprej). Ker se listi čaja lahko uporabijo večkrat, so primerni za tovrstno eksperimentiranje in omogočajo razvoj široke palete okusov in iskanje kombinacij, ki vam bo popolnoma ustrezala.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.