Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Črni čaji

Assam SF FTGFOP 1 Budla beta

###TITLE###

Črni čaj Budla Beta iz indijske province Assam, močne arome ter prijetnega okusa, bo razširil vašo paleto okusov ter vas zjutraj ali čez dan obogatil s svojimi blagodejnimi učinki.

 

12-15 g/l

100°C

3-4 min 

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 6,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 3.5 od 5 št. glasov 4 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Črni čaj Assam SF FTGFOP 1 Budla beta

Budla Beta je zelo kvaliteten čaj, iz drugega pobiranja, ki izvira iz znane indijske province Assam. Zemlja v pokrajini na skrajnem vzhodu Indije, pod gorovjem Himalaje, je polna mineralov in je zato izvrstno področje za pridelavo čaja.

S pridelavo čaja so se v provinci Assam prvi začeli ukvarjati Angleži, ki so od leta 1839 najemali zemljišča in lokalno prebivalstvo uvajali v nove kulture gojenja, pridelave in predelave čajevca. Po začetnih težavah jim je leta 1850 uspelo najti vrsto čajevca, ki se je kasneje, glede na podnebje in zemljo, izkazal za najbolj primernega v provinci Assam. Kljub majhnim dobičkom, predvsem zaradi cenejšega čaja iz Kitajske in drugih vzhodnih držav, se je proizvodnja v Indiji povečala in ohranila prvotno kvaliteto, zato je indijski čaj še dandanes v svetu zelo cenjen, s pridelavo čaja pa se še vedno preživljajo številne podeželske družine.

Priprava

Za pripravo ene skodelice črnega čaja Budla Beta potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je 80°C. Za pripravo čaja z manj kofeina priporočamo uporabo manjše količine čaja, vodo nižje temperature (60-70°C) ali krajši čas priprave (manj kot 2 minuti).

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih