Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Črni čaji

Assam TGFOP Koilamari

###TITLE###

Indijski črni čaj s tipično svežo aromo in dobro razvitim sladkim okusom iz regije Assam, ki slovi po pridelavi kvalitetnih črnih, zelenih in belih čajev.

 

12-15 g/l

100°C

2-3 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 3,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 3 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

 

Črni čaj Assam TGFOP Koilamari

Črni čaj Assam FF TGFOP Koilamari prihaja iz indijske regije Assam, ki slovi po proizvodnji kvalitetnih črni, zelenih in belih čajev.  Čajevec (Camellia sinensis) pridelujejo na nizki nadmorski višini, čaji iz regije pa so znani po svoji sveži aromi, močni barvi in izrazitem okusu. Regija je idealna za gojenje čajevca, saj v času monsunskega deževja zapade tudi do 300mm padavin, visoke temperature (do 40°C) in vlaga pa omogočata razvoj posebnih okusov, ki jih lahko najdemo le v čajih te regije.

Koilamari je zelo močan čaj, mnogi ga štejejo med "klasike" jutranjih čajev in ga ponavadi pijejo z mlekom. Čaj obirajo od aprila do septembra in močno varira v kakovosti. V spletni trgovini vam ponujamo čaj iz zgodnje sezone obiranja (aprila), ki je med poznavalci čaja najbolj zaželjen, saj vsebuje številne okuse in arome, ki jih kasneje obrani čaji izgubijo. 

 

Priprava

Za pripravo ene skodelice črnega čaja Koilamari potrebujete eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je 95°C (vrela voda) in čas priprave od 2 do 5 minut. Ker je Koilamari čaj z izrazito močnim okusom, priporočamo krajši čas priprave (do 2 minuti), z morda malce manjšo temperaturo vode (od 80 do 90°C), kar bo liste čajevca ravno prav odprlo in ustvarilo poživljajoč napitek z močno aromo.

 

 

 

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih