Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Črni čaji

China Yunnan

###TITLE###

Yunnan je ena izmed največjih čajnih regij že skoraj dva tisoč let. Tu boste našli najstarejšega divjega čajevca na Kitajskem, ki je star približno 1700 let. Že več kot 800 let, je to drevo osnovni vir Yunnan čajev. Čaj je srednje močan z zemljinim priokusom. 

 

12-15 g/l

100°C

3-5 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 1,70

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 1 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Črni čaj OP Yunnan:

Provinca Yunnan ima obilne padavine, zmerno podnebje in rodovitno zemljo, se pravi idealne pogoje za gojenje čaja. Provinca Yunnan je znana tudi kot domovina čaja. V provinci Yunnan starodavna čajna drevesa obravnavajo kot "žive fosile".

Glede na različne metode, uporabljene pri predelavi čaja, je Yunnan čaj prisoten v več kot 100 različnih vrst izdelkov. Yunnan Tuocha čaj je znan po svojih zdravilnih lastnostih.

OP je kratica za ORANGE PEKOE. Izvor besede "Pekoe" je negotov. Ena od razlag je, da "pekoe" izhaja iz Xiamen narečja, pomeni besedo za kitajski čaj znan kot beli list. Pekoe je na seznamu Rev Robert Morrisona (1782-1834), ki ga je v svojem kitajskem slovarju zapisal kot enega od sedmih vrst črnega čaja, ki jih splošno poznajo Evropejci. Druga hipoteza je, da izraz izhaja iz kitajskega Baihua "bele rože" in se nanaša na vsebnost čaja.

"Oranžna" v besedni zvezi Orange Pekoe včasih napačno povezujejo z okusom pomaranče, pomarančnega olja Vendar pa beseda Orange ni povezana z okusom čaja. Obstajata dve razlagi za pomena "oranžne" v Orange Pekoe. Prva se nanaša na Nizozemski kraljevi House of Orange - Nassau. V Nizozemskem podjetju East India Company so namreč imeli osrednjo vlogo pri uvozu čaja v Evropo in morda tržili čaj kot "oranžne". Slednja se nanaša na to, da je čaj iz bakrenh visoko kakovostnih, oksidiranih listov, ki so pred sušenjem svetlo oranžne barve. Čaj drugorazredne kakovosti, saj se lističi pobirajo šele, ko so prvi lističi že dobro razviti. Oranžna barva pomeni popolnoma oksidiran čaj.

Orange Pekoe-u pravimo tudi KRALJEVSKI LIST.


Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički črnega čaja. Čaj prelijte z vrelo vodo in po približno 3 do 5 minutah odstranite čajne lističe. Običajno se pije brez mleka in sladkorja, če pa dodate malo mleka čaj dobi mehko noto.

Komentiraj zgornji izdelek

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih