Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Črni čaji

Earl Grey Classic

###TITLE###

Najbolj priljubljen in klasičen aromatiziran čaj! Zgodovina pravi, da je čaj iz Kitajske prispel v Anglijo v 18. stoletju in je bil po nesreči aromatiziran z oljem bergamotke. Ta "poškodovani" čaj je kupil grof Earl of Howick.

 

12-15 g/l

100°C

3-4 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 2,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 2 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Aromatiziran črni čaj Earl Grey Classc:

Ob besedicah Earl Grey zelo verjetno najprej pomislimo na popoldanski čaj ob petih s kolački v nekem urejenem salonu sredi zelenega angleškega podeželja. In navkljub stereotipnemu karakterju ta predstava niti ni tako daleč od resnice. Čaj Earl Grey je namreč dobil ime po resnični zgodovinski osebi, Charlesu Greyu, 2. Earlu Greyu in britanskem premierju v 30. letih 19. stoletja, ki naj bi mu čajno mešanico v dar poklonil neki kitajski mandarin.

Čaj Earl Grey sestavlja mešanica različnih kitajskih in cejlonskih črnih čajev, ki jo posebej obogatijo z eteričnim oljem iz lupine bergamotke. Bergamotka ali Citrus bergamia je pomaranči podoben rumen sadež precej grenkega okusa, vendar izjemno prijetne arome, ki ga gojijo v italijanski Kalabriji, v južni Franciji ter v Slonokoščeni obali. Drevesa vzgajajo izključno z namenom pridobivanja v parfumeriji, aromaterapiji in prehrambeni industriji priljubljenega eteričnega olja.

Sestavine:

Črni čaj, aroma. Okus Bergamotke.


Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno 1 do 2 čajni žlički čaja Earl Grey Jasmin. Prelijte ju z vrelo vodo, lahko pa tudi počakate nekaj trenutkov, da se temperatura rahlo zniža. Po 3 do 5 minutah je čaj gotov. Če ste lističe prvič prelili za krajši čas, lahko poskusite s še enim malce dlje trajajočim prelivom.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih