Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Črni čaji

Nepal F.F. SFTGFOP1 Jun Chiyabari

###TITLE###

Čaj združuje kvalitetne značilnosti himalajskih in oolong čajev. Rahlo zviti listi, temno sive barve ustvarijo prijeten okus in močno aromo.

 

12-15 g/l

80-90°C

2-3 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 6,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena od 5 št. glasov ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Črni čaj Nepal F.F. SFTGFOP1 Jun Chiyabari

Jun Chiyabari je majhen vrt v vzhodni himalajski regiji Nepala, v neposredni bližini okrožja Dhunkuta. Čaji, proizvedeni na tem vrtu, so znani po prvovrstnem okusu in aromi, ki vsaki linji da individualen in edinstven značaj, prav to pa jih razlikuje od ostalih čajev iz Himalajske regije. Vrtovi so bili posejani s čajem šele konec osemdesetih let prejšnjega stoletja, na zahtevo kralja Birendre -, vrt na katerem je bil nabran čaj, ki ga je moč kupiti pri nas, pa deluje od leta 2001 in leži na nadmorski višini od 1200 do 1800m.

Postopek predelave črnega čaja se začne z enodnevnim sušenjem listov na prostem, pri temperaturi od 25°C do 30°C. Sledi postopek valjanja čaja, fermentiranje (oksidacija), na temperaturi 40°C in relativni vlažnosti 90% in sušenje čaja (približno 30 minut, na 90°C). Med postopkom se lističi obarvajo temno zeleno, bakreno rdeče in na koncu, med sušenjem, črno.

Priprava

Za pripravo ene skodelice črnega čaja Jun Chiyabari potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je 88°C. Jun Chiyabari vsebuje določene značilnosti Oolong čajev zato so listi primerni tudi za večkratno uporabo.

 

Za pripravo z manj kofeina priporočamo uporabo manjše količine čaja, vodo nižje temperature (60-70°C) ali krajši čas priprave (manj kot 2 minuti).

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih