Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Mate čaji

Cool & Fresh

###TITLE###

Zeliščni čaj Mate z dodatkom limonske trave, poprove mete in limonine lupinice je poživljajoč napitek hladnega in osvežilnega okusa

 

15-20 g/l

90-100°C

5-8 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 1,60

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.5 od 5 št. glasov 4 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Aromatiziran Mate čaj Cool & Fresh:

Rahlo grenak in naraven okus Mate čaja se lepo dopolnjuje z limonsko travo, meto in limonino lupino in ustvari osvežujočo, lahkotno mešanico, ki odlično prija v vročih poletnih dneh. Klasična kombinacija, ki bi jo moral poizkusiti vsak ljubitelj mate čaja.

Mate čaj je tradicionalni napitek, ki prihaja iz južne Amerike. Je naravnega, rahlo grenkega okusa, ki spominja na zeleni čaj. Pridobivajo ga iz listov in vejic rastline yerba mate, zimzelenega, grmu podobnega, drevesa ki uspeva v suptropskem gozdu. Tradicionalno ga postrežejo v izdolbeni buči, ki se ji reče cuia, gampa ali mate in se ga pije skozi slamico, bombillo, ki je hkrati tudi filter. Tradicionalno ga pijejo v družbi, iz ene bučke, ki si jo podajajo med seboj, zato simbolizira povezanost med ljudmi. Vsebuje antioksidante, aminokisline, polifenole, vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B5 in kofein. 

Limonska trava dopolni mate čaj s prijetno, rahlo pikantno aromo po citrusih. Prihaja iz jugovzhodne Azije in nekaterih delov Afrike in je široko uporabljana tudi kot začimba v azijski kuhinji. Njeno močno limonsko aromo povzroča sestavina citral. Limonska trava je zelo bogata z minerali, predvsem s kalijem, vsebuje pa tudi cink, kalcij, železo, mangan, magnezij, baker in vitamine B5, B6 in B1. 

Poprova meta sodi med najbolj priljubljena čajna zelišča. Gojijo jo po vsem svetu, za čaj pa se uporabi njene liste in cvetove. Vsebuje mentol, zaradi katerega je čaj osvežujoče hladilen. Vsebuje kalij, kalcij in vitamina B, minerale in vitamine. 

Limonina lupinica zakroži in s sadno aromo dopolni okus cool&fresh mešanice čajev.

 

Sestavine

Zeleni mate, limonska trava, poprova meta, koščki limonine lupine, brez dodane arome.

 

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete 1 žličko cool&fresh čaja. Prelijete ga z vrelo vodo, pustite stati 5 – 6 minut in precedite. Če želite doseči nekoliko blažji in slajši okus, uporabite nižjo temperaturo vode in pustite stati manj časa.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih