Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Oolong čaji

Anxi Tie Guan Yin

###TITLE###

Smaragdno zeleni čaj, ki je dobil ime po kitajski boginji usmiljenja Guan Yin je eden izmed boljših čajev med ljubitelji kitajskih oolong čajev. Kitajski pesniki so ta čaj opisovali kot čistega okusa, ki vas bo popeljal v mirno in meditativno stanje duha. 

 

12-15 g/l

75-85°C

1-5 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 8,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.3 od 5 št. glasov 4 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju 

Oolong čaj Anxi Tie Guan Yin

Visokogorski zeleni oolong, kateremu smo dodali sladki koren in ginseng, korenino življenja in dobili aromatičen ter sladek čaj. Ta aromatičen sladek čaj uživa že veliko priljubljenost med čajeljubci po vsem svetu.

Ko boste naredili požirek tega čaja, boste opazili, da bo čaj lepo tekel in ne bo puščal suhega okusa zadaj v ustih kot nekateri slabši oolong čaji. Če zaradi grenkega okusa ne pijetre oolong čajev, potem verjetno še niste poizkusili vrhunskega oolong čaja. Grenkobo okusa dajo nekvalitetni lističi in prah, ki ga nekateri vmešajo v čaj. Nekateri Tie Guan Yini slabše kvalitete vsebujejo tudi stebla, s katerimi povečajo težo čaja in tako zavajajo kupce o kvaliteti. Naš Tie Guan yin iz Anxi naravnega rezervata v provinci Fujian vsebuje samo cele lističe, ki bodo razvili v skodelici mehke okuse. Najboljše pri vsem tem pa je, da lahko lističe prelijete do 8 krat, pri čemer bo vsak preliv razvil svojo nianso.

 

Sestavine:

Zeleni Oolong čaj

 

Priprava

Kot pri podobnih čajih, tudi za tega velja pravilo zmerne uporabe in doziranja. Listi se namreč postopoma odvijajo in vam s tem nudijo dolgotrajen užitek tudi do 8 krat. Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je od 75°C do 85°C, čas priprave od ene do pet minuti. Liste lahko prelijete tudi do 8 krat, pri čemer upoštevajte, da mora vsak preliv stati nekoliko dlje.

Komentiraj zgornji izdelek

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih