Informacije o čaju
Oolong čaj Milk Oolong
Oolong čaj uvrščamo med zelene in črne čaje, saj so listi le delno oksidirani. Oolong čaj poznamo že skoraj 400 let, ko so ga začeli množično uporabljati na Kitajskem. Čaj se izredno dobro sklada z mlečno aromo. Tako, da čaj priporočamo vsem, ki želijo uživati v učinkih Oolong čaja in pa izredno zanimivem mlečnem okusu.
Čaj, ki je bil prvotno proizveden v Tajvanu z uporabo mlečne pare v majhnih kočah, je zdaj zaradi higienskih razlogov popršen z naravno mlečno aromo in nato pražen. Aroma je preprosto očarljiva in se odlično združuje z odtenki oolonga.
Sestavine
Oolong čaj, aroma (laktoza)
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je od 75°C do 85°C, čas priprave od ene do tri minute. Liste lahko prelijete tudi do trikrat, pri čemer upoštevajte, da mora vsak preliv stati nekoliko dlje.
Lastnosti čaja Oolong čaj Milk Oolong
Karakter | Mlečno-vanilija, obstojen, lahek, polnega okusa
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 800 - 900m |
Lokacija čajnega vrta | Fujian, Xian You
|
Obdobje obiranja | Od Marca do Maja |
List | svetlo zelen, majhen, valjan
|
V skodelici | svetlo rumena do zlato rumena, prozorna
|