Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Pu-Erh Čaji

Emperor of Pu'erh

###TITLE###

Emperor Pu'erh zeleni čaj, vrhunske kvalitete, z edinstvenim okusom in aromo, ki jo pridobi v času staranja, bo zadovoljil vse poznavalce zelenih čajev

 

10-12 g/l

100°C

1 do 5 min

Cena: 9,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 3.7 od 5 št. glasov 6 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Pu'erh čaj Emperoro of Pu'erh

Emperor of Pu'erh spada med najbolj kvalitetne Pu'erh čaje, ki svoj okus in aromo pridobi s procesom staranja. Edinstven način tradicionalne predelave čajnih listov, nabranih na čajevcih v naravnem okolju na visoki nadmorski višini, pridelanih brez gnojil in pesticidev Pu'erh čaju daje unikaten okus in aromo. Emperor of Pu Erh spada med najbolj kvalitetne čaje, poznavalci pa ga uvrščajo na prvo mesto v najprestižnejši kategoriji čajev.

Poznamo več vrst Pu erh čajev, ki se delijo glede na način predelave in starosti. Zelen (šeng) čaj je surov, zrel (šu) pa kuhan. S staranjem čaj pridobi mehkejši okus in temnejšo barvo, raznolika sestava listov pa pripomore k bogatejšemu vonju in okusu. Čaj pogosto stisnejo v pogače ali pa ga ovijejo z bambusom in drugimi naravnimi materiali in ga tako med zorenjem obvarujejo pred vročino in vlago. Na tržišču je moč kupiti najrazličnejše Pu Erh čaje, stare tudi 50 let ali več, najbolj prestižni so označeni z letom in območjem proizvodnje, njihova cena pa dosega več tisoč evrov. Nekaj primerkov se je ohranilo celo iz kitajske dinastije Qing, ki je vladala med letoma 1644 in 1912.

Priprava
Priporočamo, da pred pripravo Emperor of Pu Erh čaja liste prelijete s hladno vodo in jih tako očistite. Za pripravo ene skodelice napitka potrebujete približno eno čajno žličko čaja, ki jo lahko uporabite večkrat (do 10x). Priporočena temperatura vode je od 88°C do 95°C, čas priprave od 1 do 5 minut odvisno od števila preliva.
Nepoznavalcem Pu Erh čajev priporočamo stopnjevanje okusa, ki ga lahko dosežemo z različno temperaturo vode (začnemo s 70°C in jo stopnjujemo do vrelišča) in krajšim časom priprave (od 2 minuti naprej). Ker se listi čaja lahko uporabijo večkrat so primerni za tovrstno eksperimentiranje in omogočajo razvoj palete okusa in iskanje kombinacije, ki vam bo popolnoma ustrezala.

 

 

Komentiraj zgornji izdelek

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih