Informacije o čaju
Pu'erh čaj Yunnan Pu'erh Tuo Cha 100g Shu
Z barvo spominja skoraj na kavo, vendar je njegov okus mehak, osvežujoče mehkoben in ne pogreni, če je pripravljen pravilno. Pu'erh je popolnoma edinstveno doživetje okusa.
Stiskanje čaja v majhne tortice se je razvilo leta 1902 in se je imenovalo Tuan Cha. Leta 1917 pa so ga reimenovali v Tuo Cha in izvira iz Xiaguana (Yunnan, Dali). Tuo je izraz za nekaj uporabnega in običajnega. Čaj so originalno pripravljali z vodo iz reke TuoJiang, oblika v katero so stisnili Pu'erh čaj pa je popolna za shranjevanje in transport.
Priprava
Priporočljivo je da čajne lističe pred prvo uporabo speremo z vodo temperature 90 stopinj za kakšnih 10-20 sekund. Za pripravo enega gaiwana uporabimo 5g (mala čajna žlička) čaja in ga prelijemo z vročo vodo temperature med 75 in 80 stopinj ter pustimo stati do 0,5 minute. Čaj lahko prelijemo večkrat, vendar pustimo stati čajne lističe vsakič malo dlje. Pri Pu'erh čajih lahko vsak izmed vas sam najde primerno temperaturo in čas namakanja lističe za optimalen okus, saj ni nekega univerzalnega recepta.
Lastnosti čaja Pu'erh Tuo Cha 100g Shu
Karakter | Sladko, mehko, blago
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 1350m |
Lokacija čajnega vrta | Yunnan, Pu'erh
|
Obdobje obiranja | Od Aprila do Septembra |
List | Rjavkast, rdeč, srednje velik, zlomljen in stisnjen
|
V skodelici | Temna, rjavo rdeča, izrazita
|