Informacije o čaju
Rumeni čaj Huang Da Cha
Huang Da Cha se ponaša z dolgo zgodovino. Pravijo, da je nastal v času dinastije Ming, pred več kot 400 leti na Kitajskem. Prepoznaven je po svojih dolgih in velikih listov. Nenavadno je, da je za ta čaj značilno, da je obogaten tudi s steblom rastline.
Čaj je zlato rumene barve, z močnim okusom in kavno čokoladno aromo. Okus je obogaten s sladko stebelno aromo. Huang Da Cha je znan kot kava med čaji, saj ima močan pražen okus, ton in aromo, ki spominja na pražene kave. Huang Da Cha je proizveden v provinci Anhui. Popolnoma se ujema s hrano, zlasti sirom in rdečim mesom, prav tako pa tudi z omakami na smetanovi osnovi.
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 1 do 2 minutah je napitek gotov.