Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

China Purple tea

###TITLE###

Redek čaj, ki ga proizvajajo po klasični medoti zelenega čaja prihaja iz pokrajine Yunnan v okrožju Simao, rezultat pa je temno vijoličen čaj in se imenuje China Purple tea.

 

12-15 g/l

70-80°C

2-3 min

Cena: 8,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 1 ratings.

Oceni:

Informacije o čaju

Zeleni čaj China Purple tea

 

Redek čaj, ki ga proizvajajo po klasični medoti zelenega čaja prihaja iz pokrajine Yunnan v okrožju Simao, rezultat pa je temno vijoličen čaj in se imenuje China Purple tea.

China Purple tea ali Kitajski Vijolični čaj je poseben čaj iz Yunnan regije. Obstajajo tri različne vrste vijoličnih čajev. Originalni vijolični čaj se imenuje "Wild Purple" ali Ye Sheng vijolični čaj. Sorta tega čajevca je Assamica Dehongenis. Ye Sheng je precej grenak, če obiramo mlade lističe, se pa hitro stara in z leti razvije precej bolj kompleksen okus. Prvotno so ga predelali v Mao Cha čaj in ga prodajali kot surovi Pu'erh, dandanes pa ga pridelujejo kot črni čaj.

 

Druga vrsta vijoličnega čaja se imenuje Zi Cha (Purple tea or Purple bud). Za to vrsto vijoličnega čaja uporabljajo različne mutacije Assamike. Raste po celotni regiji Yunnan, vendar ga pridelajo samo 1% celotne proizvodnje čaja v Yunnanu.

 

Tretja vrsta vijoličnega čaja pa se imenuje Zi Juan (Purple Beauty) in so ga razvili v Yunnan Xishuangbanna Tea Research Station v poznih 90ih. Fujianski vijolični čajevec s področja Wu Yi so pomešali z lokalnim Yunnan Assamika čajevcem in dobili ta edinstveni čaj.

 

Sestavine:

Zeleni čaj China Purple tea


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja China Purple tea. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 2 do 3 minutah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete večkrat s tem, da lahko pri kasnejših prelivih povečate temperaturo vode in podaljšate čas namakanja čajnih lističev.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih