Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

China Yunnan

###TITLE###

Zeleni čaj China Yunnan je srednje kvaliteten Kitajski zeleni čaj prijetnega okusa. Čista struktura in barva čaja, pa bo razvila v ustih poln in svež okus ter sadno noto.

 

12-15 g/l

70-80°C

2-3 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 2,50

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 1 od 5 št. glasov 1 ratings.

Oceni:

Informacije o čaju

Zeleni čaj China Yunnan

 

Na Kitajskem čaj proizvajajo v več provincah kot so Zhe Jiang, Jiang Su, Anhui, Hunan, Hubei, Sichuan, Guangxi, Fujian in nekaj manjših. V provinci Yunnan proizvedejo le 1% letne proizvodnje zelenega čaja na Kitajskem.

Provinca Yunnan (云南) leži na jugozahodnem delu Kitajske in je znana po proizvodnji številnih bogatih in raznolikih vrst čaja. Yunnan meji na Guangxi, Guizhou, Sichuan in Tibetom na Kitajskem, ter tudi z Vietnamom, Laosom in Burmo. Podnebje in topografija v provinci Yunnan sta raznolika, z mnogimi gorami. Podnebje je običajno blago, z vzorcem azijskega monsuna, ki ima zelo mokra poletja in suhe zime. V najtoplejših delih pokrajine je podnebje bližje tropskim mokro-suhim podnebjem, le zime so nekoliko hladnejše. Hladnejša območja pa imajo bolj subtropsko podnebje s hladnimi suhimi zimami.

Zeleni čaj China Yunnan je srednje kvaliteten Kitajski zeleni čaj prijetnega okusa. Čista struktura in barva čaja, pa bo razvila v ustih poln in svež okus ter sadno noto.

 

Sestavine:

Zeleni čaj China Yunnan


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja China Yunnan. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 2 do 3 minutah je čaj gotov.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih