Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

China Yunnan Wild Tea Buds

###TITLE###

Mladi in sveži čajni lističi, nabrani iz divjih čajevcev v provinci Yunnan na Kitajskem. Obogaten čaj, ki bo prijal tako začetnikom, kot tudi tistim, ki se s čaji srečujejo že dlje časa.

 

1-2 čž

70-80°C

2-4 min

Cena: 7,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena od 5 št. glasov ratings.

Oceni:

Informacije o čaju

Zeleni čaj China Yunnan Wild Tea Buds

Kitajski zeleni čaj Yunnan Wild Tea Buds je mehak, svilnat in gladek ter daje občutek dobrega počutja. Ta čaj bi lahko uvrstili tudi med bele čaje, vendar smo se odločili da ga umestimo med zelene. Obran ob polni luni iz starodavnih čajevcev, ki rastejo v divjini v goratem predelu Yunnana. Okus je nekako hladen in aromatičen, vonj pa zelo sladek in prijeten. Kot vska čaj tudi Yunnan Wild Tea Buds vsebuje polno antioksidantov, za katere je znano da krepijo imunski sistem in izboljšujejo razpoloženje.

Čajne lističe tega unikatnega in redkega čaja posušijo na soncu. Pravijo, da izrazito obliko povzroči pomanjkanje cinka in kakršenkoli je že razlog, dajejo čajni lističi v skodelici precej nenavaden in čudovit čaj, ki je skoraj brez barve. Edinstven okus pa obogatijo sadne note čaja.

 

Sestavine:

Zeleni čaj Yunnan Wild Tea Buds


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja China Yunnan Wild Tea Buds. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 2 do 4 minutah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete še enkrat, vendar pri drugem prelivu povečajte temperaturo vode in čas namakanja.

Če ga boste pripravljali v gaiwanu, vam svetujemo da dodate približno 3 žličke čaja, prvi preliv pa naj traja samo kakšno minuto ob temperaturi vode nekje 80°C. Čaj lahko prelijete večkrat s tem, da pri vsakem naslednjem prelivu povečajte čas namakanja in temperaturo vode.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih