Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Guangxi Xue Ya

###TITLE###

Guangxi Xue Ya obirajo na približno 1200m nadmorske višine in ga proizvedejo takoj na začetku sezone obiranja, zato da mladi lističi ostanejo sveži, beli, nežni in mehki. Kitajski prevod tega čaja je "Snow Bud" ali "zimski vršiček".

 

1-2 čž

70-80°C

1-2 min

Cena: 9,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 1 ratings.

Oceni:

Informacije o čaju

Zeleni čaj Guangxi Xue Ya

Snow bud ali Xue Ya je relativno nova vrsta čaja, ki ima značilnosti tako belega kot zelenega čaja in bi ga lahk uvrstili tako med bele kot zelene čaje, saj ga pridelajo iz vrste belega čajevca imenovane Da Bai Hao, ter ga nato obdelajo po metodi zelenega čaja.

 

Tako "silver needle" kot tudi "Snow buds" pridelujejo izključno iz vršičkov čajevca, ki imajo puhast videz. Čaj vsebuje tudi nekaj večjih lističev, ki imajo bolj temno zelenkasto barvo. Če ga primerjamo z zelenim čajem "silver needle" je Xue Ya bolj zvit in živahen. Obiranje traja samo nekaj dni, da zagovotijo pravilno obarvanost in velikost čajnih lističev. Rezultat pa je naravno sladka in nežna nota čaja.

 

Ker raste čajevec za Xue Ya zeleni čaj na visoki nadmorski višini je okus čaja značilno svež in lahkoten s sadno noto. Osvežujoč čaj se poda odlično kot popoldanski napitek in se zelo dobro prileže ob hrani.

 

Sestavine:

Zeleni čaj Guangxi Xue Ya


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja Guangxi Xue Ya. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 1 do 2 minutah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete še enkrat.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih