Informacije o čaju
Japonski čaj Japan Asamushi Sencha
Zelo kakovosten zeleni čaj Asamushi ali rahlo parjen čaj ohranja karakter klasičnega zelenega čaja z dolgimi, vitkimi in lepo oblikovanimi lističi. V skodelici bo čaj žadasto do zlato zelene barve in se precej razlikuje od čajev Fukamushi, ki dajo bolj intenzivno zeleno barvo, saj so bolj obdelani na pari. Asamushi je tudi najbolj občutljiva vrsta Senche. Nežna narava čaja in kompleksnost okusa zahtevata kristalno čisto in mehkejšo vodo, kot tudi točno odmerjen čas prelivanja lističev ter natančno temperaturo. Asamushi je tradicionalna japonska metoda pridelave čaja. Pri tej metodi čaj parijo od 20 do 60 sekund. Asamushi čaj je aromatičen in ohranja sladko aromo in okus.
Priprava
Za pripravo ene skodelice (250ml) Japan Asamushi Sencha BIO čaja potrebujemo približno eno čajno žličko čaja (2-3g). V skodelico s čajem vlijemo vročo vodo (od 60°C do 70°C) in pustimo da se čaj namaka 30-60 sekund. Čaj lahko potem prelijete še 3 krat, sami pa določite čas namakanja. Eni pustijo čaj za ostale prelive več časa, drugi pa ostale prelive namakajo manj časa, kot prvega.
Količina: 100g