Informacije o čaju
Japonski čaj Japan Fukamushi Sencha BIO
Fukamushi Sencha ima gladek in nežen okus ter osvežujoč vonj v skodelici. Nekaj dni pred žetvijo čajne lističe pokrijejo z mrežami in tako zavarujejo pred soncem. S tem izboljšajo okus in povečajo sladkost čaja. Fukamushi lističe parijo dvakrat ali trikrat dlje kot pri navadni Senchi. Daljše parjenje lističev med pridelavo se odraža na čajnih lističih, ki so nekoliko bolj grobi kot pri navadni Senchi. Priprava Fukamushi Senche pa je zato nekoliko lažja, čaj ima temnejšo barvo kot Asamushi Sencha ali navadna Sencha in bolj nežen okus.
Priprava
Za pripravo ene skodelice (250ml) Japan Fukamushi Sencha BIO čaja potrebujemo približno eno čajno žličko čaja (2-3g). V skodelico s čajem vlijemo vročo vodo (od 60°C do 70°C) in pustimo da se čaj namaka 30-60 sekund. Čaj lahko potem prelijete še 3 krat, sami pa določite čas namakanja. Eni pustijo čaj za ostale prelive več časa, drugi pa ostale prelive namakajo manj časa, kot prvega.
Količina: 100g