Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Kukicha BIO

###TITLE###

Japonski zeleni čaj Kukicha, sestavljen iz zelenih listov in tankih vejic, sladkega okusa in zeliščno-kostanjeve arome, je najbolj znan po svojih blagodejnih učinkih na počutje. Kukicha je mešanica čajnih listov in vejic Senche in Gyokura.

10-12 g/l

70-80°C

1-2 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 4,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.3 od 5 št. glasov 3 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Kukicha je japonski zeleni čaj, mešanica listov, vejic in stebelc, sladkega okusa, zeliščne arome in z izjemno majhno vrednostjo teina (vsebuje le 10% običajne vrednosti). Čaj na Japonskem proizvajajo med starodavnima prestolnicama Nara in Kyoto, kjer je zemlje za kmetovanje zelo malo, zato pri izdelavi čaja uporabijo vse kvalitetne dele čajevca. V preteklosti so kmetje po prodaji dragocenih listov in popkov iz preostalega dela obranega čajevca zmleli Kukicho za lastne potrebe, zato se jo marsikje še drži naziv 'kmečka pijača'.

Najtrša stebelca in vejice najprej zmehčajo s paro, posušijo na soncu in za dve do tri leta shranijo v papirnate vrečke, v katerih stebelca pridobivajo okus. Po procesu staranja stebelca in vejice razrežejo na primerno dolžino in sortirajo. Vsako stebelce nato pražijo na temperaturi, ki je primerna za razvoj okusa posemeznega stebelca in tako dosežejo sladek, rahlo kremast okus.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički Kukicha čaja. Priporočljiva temperatura vode je od 70°C do 80°C, čas priprave od 1 do 3 minute.Čajne liste Kukiche lahko s stopnjevanjem časa priprave (40 sekund, 15 sekund, 30 sekund, ..) uporabite večkrat, mnogi pa napitek mešajo tudi z jabolčnim sokom in ga pred zaužitjem ohladijo.

Komentiraj zgornji izdelek

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih