Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Matcha premium 40g

###TITLE###
###TITLE###

Kitajski čaj v prahu, pripravljen po japonsksi metodi,  svetlo zelene barve in poživljajoče naravne arome, ki se uporablja v raznoraznih čajnih ceremonijah.

 

10-12 g/l

80°C

1-2 min

Cena: 18,90

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.1 od 5 št. glasov 7 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeleni čaj Matcha premium

Matcha je fino mleti zeleni čaj, pridelan iz najkvalitetnejših mladih lističev čajevca, ki ga nekaj tednov pred obiranjem pokrijejo in s tem preprečijo direkten vpliv sončnih žarkov in povzročijo počasnejšo rast listov. Čajne listke nato poberejo, obdelajo s paro in posušujo ter zmeljejo v prah.

Matcha čaj se prvič omenja v povezavi s kitajsko dinastijo Tang, kjer so čajne liste prvič obdelali s paro, jih zmleli in stisnili ter s tem olajšali transport in trgovanje. Mleti čaj je postal popularen šele z dinastijo Song, v tradicionalnem ritualnu pa so ga prvič uporabili v budistični šoli Zen (Chán ali "meditacija"). Način pridelave in postopek priprave je z Zen budizmom v japonsko kulturo vnesel menih Eisai.

Postopek pridelave zelenega čaja Matcha je zelo zapleten in dolgotrajen (pridelava 30 gramov Matche traja več kot eno uro), čemur je primerna tudi njegova cena, zaradi svoje izvrstnosti pa se uporablja le ob posebnih priložnostih.

Priprava

Postopek priprave Matcha čaja se zelo razlikuje od tradicionalne priprave zelenega čaja, saj ne zaužijemo le poparka, ampak tudi fino mlete čajne liste. Za pripravo ene skodelice Matcha čaja potrebujemo približno eno čajno žličko čaja. V skodelico s čajem vlijemo vročo vodo (do 80°C) približno do polovice, zmešamo s posebno metlico in zaužijemo.

Količina: 40g

Komentiraj zgornji izdelek

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih