Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Tamaryokucha

###TITLE###

Japonski biser med čaji imenovan Tamaryokucha bo v ustih razvil cvetlično jagoden okus z blago noto po oreščkih ter mešanimi toni citrusov, trave in jagodičevja.

 

12-15 g/l

60-70°C

1-2 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 12,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.5 od 5 št. glasov 2 ratings.

Oceni:

Informacije o čaju

Zeleni čaj Tamaryokucha

Skriti biser med japonskimi zelenimi čaji Tamaryokucha se razlikuje od drugih japonskih čajev po obliki, saj ima edinstveno ukrivljeno obliko lističev. V ustih bo tamaryokucha razvila cvetlični okus z blago noto po oreščkih, v skodelici pa se bo čaj obarval svetlo zeleno z rahlo rumeno noto.

 

Tamaryokucho pridobivajo na podoben način kot Sencho. Razlika je le v zadnjem koraku. Pri pridobivanju Senche čajne lističe z valjanjem ravnajo, pri pridobivanju tamaryokuche pa jih dajo v nekak boben in posušijo z vročim zrakom.

 

Poznamo dve vrsti tamaryokuche in sicer Mushi Sei Tamaryokucha in Kamairi Sei Tamaryokucha. Prvo pridelujejo s paro mladih čajnih lističev, da zaustavijo oksidacijo. Drugo vrsto pa pridelujejo s segrevanjem čajnih lističev v velikih posodah. Kakorkoli pa se izraz Tamaryokucha nanaša na pridelovanje čajnih lističev s paro in se tudi imenuje Mushiguri.

 

Danes največ tamaryokuche pridelajo na otoku Kyushu v Saga, Nagasaki in Kumamoto perfekturah.

 

Sestavine:

Zeleni čaj Tamaryokucha


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja Tamaryokucha. Čaj prelijte z vodo temperature od 60°C do 70°C. Po 1 do 2 minutah je napitek gotov.

Komentiraj zgornji izdelek

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih