Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Tamaryokucha

###TITLE###

Tamaryokucha sodi med najbolj kakovostne japonske zelene čaje. Namesto ravnih listov so listi čaja Tamaryokucha okrogli in kodrasti, zato mu pravimo tudi kodrasti čaj.

 

12-15 g/l

80°C

1-2 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 5,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 3.8 od 5 št. glasov 16 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeleni čaj Tamaryokucha

Tamaryokucha sodi med najbolj kakovostne japonske zelene čaje. Namesto ravnih listov so listi čaja Tamaryokucha okrogli in kodrasti, zato mu pravimo tudi kodrasti čaj. Ima pikanten jagodni okus s priokusom mandljev. Tamaryokucha ima aromo citrusov, trave in jagodičevja. 


Postopek gojenje in predelave Tamaryokucha čaja  je enak kot za Sencha čaj. Razlika je le v zadnjem koraku. Listi čaja Sencha se zvijejo in poravnajo, listi čaja Tamaryokucha pa se dajo v vrtljivo boben in sušijo z vročim zrakom. 


Tamaryokucha se večinoma proizvaja v Kyushu (jugozahodni otok na Japonskem), zlasti v okrožjih Saga, Nagasaki in Kumamoto. 


Stopnja kofeina v čaju Tamaryokucha je normalno zelenem čaju in se lahko pije ves dan. Vsako prelivanje da čaju drugačen okus in aromo. 


Priprava


Za pripravo ene skodelice čaja Tamaryokucha potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je 80°C, čas priprave od ene do dve minuti. Čaj lahko pripravite na klasičen, moderen način ali s hladno vodo. Ob pripravi na klasičen način uporabite manj vode z nizko temperaturo in daljšim časom priprave. Priprava na moderen način je zelo podobna pripravi Senche (manjša količina čajevih listov, višja temperatura vode in krajši čas priprave). Liste lahko uporabite od 2 do 3 krat, odvisno od temperature vode in časa priprave.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih