Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Yunnan Jade Ring - Yu Huan

###TITLE###

Jade Ring zeleni čaj iz pokrajine Yunnan je v celoti ročno izdelan. Lističe čaja najprej ovijejo okoli palice in počakajo da se posušijo, ter tako dobijo značilno obliko obročkov ali prstanov.

 

1 čž

70-90°C

0,5-2 min

Cena: 15,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 1 ratings.

Oceni:

Informacije o čaju

Zeleni čaj Yunnan Jade Ring - Yu Huan

Jade Ring zeleni čaj iz pokrajine Yunnan je v celoti ročno izdelan. Lističe čaja najprej ovijejo okoli tanke bambusove palice in počakajo da se posušijo na soncu, ter tako dobijo značilno obliko obročkov ali prstanov. Ko se čaj prelije se vsak obroč odvije in ustvari vrhunski zeleni čaj z nežnim okusom. Čajne vršičke za ta čaj obirajo zgodaj spomladi v prvi polovici Aprila.

 

Jade Ring je zelo kvaliteten zeleni čaj, katerega vrednost Kitajci primerjajo z kristali kot sta ahat in žad. Kitajski znak za ta čaj pomeni "dragocen mineral". Za pridelavo tega čaja uporabljajo samo vršičke čajevca, na Kitajskem ga imenujejo tudi "poročni čaj", saj ga podarjajo mladoporočencem.

 

Čajni prstani imajo rahlo dimljen vonj, okus čaja pa je eleganten, čuten in nekoliko oster. Čist in nežen vonj čaja bo v skodelici ustvaril svetlo zlato barvo z nežnimi odtenki smaragdne in olivno zelene barve.

  

Sestavine:

Zeleni čaj Yunnan Jade Ring - Yu Huan


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja Yunnan Jade Ring - Yu Huan. Čaj prelijte z vodo temperature okoli 70°C. Po 30 sekundah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete še dvakrat s tem, da podaljšate čas namakanja in povečate temperaturo vode.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih