Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeliščni čaji

Hibiskus

###TITLE###

Ko se posuši so za nadaljnjo uporabo primerni le cvetovi hibiskusa. Zaradi visoke vsebnost različnih sadnih kislin in antioksidantov ima čaj osvežilen učinek in rahlo kiselkast okus.

 

15-18 g/l

100°C

5-10 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 1,80

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena od 5 št. glasov ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Hibiskus

Hibiskus je verjetno eden najpriljubljeneših zeliščnih čajev po svetu kot tudi pri nas. Že babice so nam vedno kuhale hibiskusov čaj, če smo se prehladili in ta tradicija se je obdržala vse do danes. 

Ena glavnih prednosti hibiskusa je visoka vsebnost antioksidantov. 

Hibiskus ima precejšen svetovni tržni delež med čaji, prav tako pa je zelo priljubljen tudi med slovenskimi čajeljubci. Prvotno izviral iz Angole. Danes pa ga gojijo po vsem tropskem svetu, zelo razšijen je predvsem v Sudanu, Egiptu, Tajski, Mehiki in Kitajski.

 

Priprava:

Če ga pripravimo samega damo v skodelico čaja eno čajno žličko hibiskusa in prelijemo z vrelo vodo, počakamo 5-10 minut in odstranimo cvetove. Čaj je dober tako topel kot mrzel. Če bi radi obogatili okus hibiskuca lahko dodamo koščke jabolka ali hruške, pomarančne ali limonine olupke, cimet, sladki koren. Hibiskus da čaju izrazito rdečo barvo in osvežilno noto, sestavine naštete zgoraj pa okus le še dopolnijo.

 

 

 

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih