Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeliščni čaji

Poprova meta

###TITLE###

Poprova meta se lahko uporablja za različne namene kot začimba ali dodatek za eterična olja ali pa kot napitek, ki je osvežilen in prija tako topel kot hladen.

 

12-15 g/l

100°C

5-10 min 

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 2,20

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 2 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Peppermint

Poprova meta (znanstveno ime Mentha × piperita) je vrsta iz družine ustnatic. Verjetno je križanec med klasasto meto (M. spicata) in vodno meto (M. aquatica), ni pa točno dokazano, med katerimi vrstami je križana. 

Konec 17. stoletja jo je opisal švedski biolog Carolus Linnaeus. Najprej jo je uvrstil v sistem kot samostojno vrsto, kasneje pa so dognali, da je hibrid. Poleg kamilice je najbolj priljubljeno in znana rastlina. V zgodovini je že v 9. stoletju neki menih razglasil, da bi prej preštel iskre v ognjeniku kot njeno pestrost. V Sredozemlju so poprovko gojili že Egipčani in Grki ter jo zaradi njenega ostrega vonja uporabljali kot dražilno sredstvo in krepčilo za živce. Je tudi del grške mitologije. Po legendi je bila sprva nimfa in Plutonova ljubica. Ko je njegova žena Persefona odkrila skrivno razmerje, je v izbruhu jeze začarala tekmico v nizko rastlino, ki se da poteptati. Pluton ni mogel razveljaviti začaranosti, lahko jo je le omilil, zato je obdaril meto s sladkim vonjem, da zadehti vsakič, ko se njeni listi zmečkajo.

 

Sestavine:

Poprova meta

 

Priprava:

V skodelico stresemo 1 do 2 čajne žličke čaja poprove mete, ga prelijemo z vrelo vodo in po 5 - 10 minutah precedimo.

 

 

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih