Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeliščni čaji

Zeliščni čaj Ayurveda PITTA

###TITLE###

Nearomatizirana mešanica začimb, kjer prevladuje rahlo pekoči cimet in je primerna za osebe, ki jim prevladuje Pitta doša. Vse sestavine za Ayurvedski čaj PITTA so organsko pridelane.

 

1-2 čž

90-100°C

5-10 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 3,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena od 5 št. glasov ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Zeliščni čaj Ayurveda PITTA:

Lahko rečemo, da gre pitta doša skozi želodec, saj skrbi za prebavo in transformacijo hrane ter uravnava telesno temperaturo. Seveda pa je pomembno tudi pozitivno razmišljanje in čutenje. Značilnosti pitta doše so srednje močna telesna zgradba, ostre pozteze, tekmovalnost, natančnost, odločnost. So tudi izjemni voditelji, se veliko potijo in imajo dobro prebavo ter apetit. Koža pitta doše je izjemno občutljiva in ponavadi bleda ali svetla.Glede na to, da pitta doša ne mara vročine, naj se osebe izogibajo vročini, prevelikim naporom, ki vodijo do pregrevanja telesa, alkoholu, tobaku. Uživajo naj velik ovode, svežega sadja in zelenjave ter kar je najpomembneje pozitivno razmišljajo.

 

Zemja, voda, ogenj, zrak in eter je pet elementov, ki o ayurvedski filizofiji sestavlja celotno vesolje. Vsak od teh petih elementov pa tvori tri energijske vrste, ki so prisotni v nas vseh. Te energijske vrste so PITTA, VATA in KAPHA ter jh imenujemo doše. Dokler so doše v našem telesu v ravnotežju je tudi naše počutje in zdravje uravnoteženo. Ko pa se to ravnotežje podre in se ravnotežje ne ohranja dolgo časa, pa nastanejo bolezni. Zato je priporočljivo ohranjati naše telo v ravnotežju teh petih elementov.

 

Sestavine

Cimet, koromač, sladki koren, koriander, ingver, kardamom, cvetovi vrtnice.

 

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički zeliščnega čaja Zeliščni čaj Ayurveda PITTA. Čaj prelijte z vrelo vodo in pustite stati 5 - 10 minut. 

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih