Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeliščni čaji

Zeliščni čaj Ayurveda VATA

###TITLE###

Nearomatizirana ayurvedska mešanica začimb, ki bo ustvarila harmonijo okusov ob vsakem požirku. Vse sestavine so organsko pridelane. OPOMBA: Čaj vsebuje sladki koren, zato naj se ljudje, ki trpijo za hipertenzijo, izogibajo prekomernemu pitju.

 

1-2 čž

90-100°C

5-10 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 3,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 1 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Zeliščni čaj Ayurveda VATA:

Vata doša je odgovorna za telesne funkcije povezane z gibanjem, cirkulacijo krvnega obtoka, dihanjem in vlada gibanju misli in čustev. Vata osebe imajo vitko in visoko telesno zgradbo, suho kožo in mrzla stopala in dlani. So zelo dobi učenci in si hitro zapomnijo stvari, ki jih nato hitro tudi pozabijo. Težko se navadijo na mrzlo podnebje in so sprejemljivi v razpoloženjui. Imajo veliko idej, ki jih redkokdaj pripeljejo do konca. Rutina je tista lastnost, ki pomaga vata osebam. vstajanje, hrana, delo, aktivnosti naj bodo ob točnio določenih urah. Hrana naj bo lahk prebavljiva z veliko sadja in zelenjave med katerimi naj prevladujejo jagode, oreščki ter mlečni izdelki, pijejo pa naj tudi dovolj vode in toplih čajev. V telesni aktivnosti naj ne pretiravajo saj je zanje primerna yoga, tai chi, hoja, sprehodi in plavanje. Umirite um in duha.

 

Zemja, voda, ogenj, zrak in eter je pet elementov, ki o ayurvedski filizofiji sestavlja celotno vesolje. Vsak od teh petih elementov pa tvori tri energijske vrste, ki so prisotni v nas vseh. Te energijske vrste so PITTA, VATA in KAPHA ter jh imenujemo doše. Dokler so doše v našem telesu v ravnotežju je tudi naše počutje in zdravje uravnoteženo. Ko pa se to ravnotežje podre in se ravnotežje ne ohranja dolgo časa, pa nastanejo bolezni. Zato je priporočljivo ohranjati naše telo v ravnotežju teh petih elementov.

 

Sestavine

Cimeta, sladki koren, ingver, koromač, pomarančna lupina, kardamom.

 

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički zeliščnega čaja Zeliščni čaj Ayurveda VATA. Čaj prelijte z vrelo vodo in pustite stati 5 - 10 minut. 

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih