Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Južnoameriški zeliščni čaj Lapacho, čudež narave

Objavljeno dne: - Avtor prispevka: Marko Lorber

Južnoameriški zeliščni čaj Lapacho, čudež narave

Južnoameriški zeliščni čaj Lapacho pridobijo z mletjem lubja zimzelenega roza Lapacho drevesa (Tabebuia impetiginosa) in se že stoletja uporablja v zeliščni medicini v Južni in Srednji Ameriki. Lubju drevesa avtohtona ljudstva teh področji pripisujejo različne pozitivne antimikrobne, antivirusne in protiglivične lastnosti. 

 

Lapacho vsebuje dve pomembni sestavini (lapachol in beta-lapachon). Prav tako pa je lapacho čaj tudi zelo močan antioksidant.

V latinski ameriki so opravili že številne raziskave, s katerimi so potrdili učinke lapacho lubja in odkrili številne nove. Nezaželenih učinkov lapacho čaj načeloma ne povzroča razen, če se nepravilno pripravi ali prekomerno uživa.

Pri uživanju lapacho čaja je potrebno paziti, da napitka ne pijemo neprekinjeno več kot 6 tednov (največ 1 liter na dan), uživanje pa se povsem odsvetuje nosečnicam. Za pripravo enega litra čaja potrebujemo 2 čajni žlički lapacho čaja. Napitek kuhamo približno 5 minut in ga pred zaužitjem pustimo stati dodatnih 15 minut, da se malce ohladi.

 

Preglejte našo ponudbo Lapacho čajev.

Komentiraj in deli novico

 

 

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih