Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Katere čaje uporabiti za pripravo ledenih čajev

Objavljeno dne: - Avtor prispevka: Marko Lorber

Katere čaje uporabiti za pripravo ledenih čajev

Poplava ledenih čajev, ki jih lahko dobite v trgovinah je ogromna, vendar pa večino teh ledenih čajev vsebuje veliko sladkorja, kar povzroča samo še večjo željo po pitju tekočine. V čajni hiši Zisha vam ponujamo okuse ledenih čajev brez sladkorja. Izbirate pa lahko med sadnimi, zeliščnimi, zelenimi, belimi in črnimi čaji. 

Čajne mešanice, ki jih lahko uporabite za pripravo ledenih čajev najdete ›› TUKAJ. Lahko pa seveda poiščete svoj najljubši okus čaja in ga pripravite kot ledeni čaj.

 

 

Priprava Sadnih in Zeliščnih ledenih čajev

Priprava ledenih čajev z zeliščnimi in sadnimi čajnimi mešanicami je podobna kot priprava vročega čaja. V čajnik stresemo 20 do 25g čaja, ga prelijemo z vročo vodo, pustimo stati 5-10 minut, počakamo da se ohladi in prelijemo v vrč ali kozarce, ki jih prej napolnimo z ledom, ter po potrebi dodamo svežo meto in koščke limete ali limone.

 

Priprava ledenih čajev z zelenimi, črnimi ali belimi čaji

Za pripravo osvežilnih ledenih čajev lahko uporabimo tudi prave čaje. Prave čaje lahko pripravimo kot ledene čaje, podobno kot vroče čaje, le da je potem postopek isto kot pri sadnih in zeliščnih čajih. Se pravi, čaj pripravimo s toplo vodo, jo ohladimo, odstranimo čajne lističe in dodamoled, svežo meto in koščke limete ali limone (za dodatenokus lahko uporabimo katerokoli sadje. Edina ovira je vaša domišljija).

Prave čaje pa lahko pripravimo tudi s hladno vodo. V steklen vrč stresemo čaj in prelijemo z mrzlo vodo. Vrč s čajem damo čez noč v hladilnik. Zjutraj vzamemo vrč iz hladilnika in odcedimo čajne lističe. Čaj lahko še dodatno obogatimo z uporabo različnih zelišč in sadja. Najbolj pogosto se uporablja sveže mate, limona, limeta, pomaranča, grenivka, breskev. Lahko pa dodate sadje in zelišča po vašem okusu.

 

Kozarci za ledene čaje

Za vse, ki si pripravljate domače ledene čaje pa imamo v ponudbi tudi kozarce, ki so primerni za ledene čaje. Ko je čaj prijetno ohlajen ga lahko prelijete v kozarec, dodate led, svežo meto in po želji koščke sadja, ki vam ustrezajo ter uživate v popolnem okusu ledenega čaja. Kozarce za ledene čaje najdete ›› TUKAJ.

 

Želimo vam prijetno osvežitev.

 

 

Komentiraj in deli novico

 

 

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih