Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Ledeni čaj z okusom breskve ali limone

Objavljeno dne: - Avtor prispevka: Marko Lorber

Ledeni čaj z okusom breskve ali limone

V čajni hiši Zisha že več let vzpostavljamo in krepimo odnose s številnimi dobavitelji z vsega sveta - Nemčije, Velike Britanije, Avstrije, Kitajske, Japonske, Jndije, Južne Amerike, Belgije, ... Našim strankam želimo ponuditi najboljšo kvaliteto po zmerni ceni in različne novosti, ki bodo razširile njihovo paleto okusov.

V začetku poletne sezone (april, maj, junij) smo tako v dogovoru z dobavitelji začeli pripravljati nove mešanice zelenega in črnega čaja ter zeliščnih in sadnih koščkov. V času priprave se je v slovenskem medijskem prostoru odprla debata o količinah sladkorja, ki jih vsebuje ledeni čaj v plastenkah in dejanski količini "čaja" (ekstrakta) v tovrstnih pijačah. Kljub široki razpravi o negativnih učinkih uživanja velike količine sladkorja, povprečen potrošnik v trgovini nima veliko izbire - sladkano vodo, v takšni ali drugačni obliki ali navadno vodo brez okusa. Zakaj ne bi osvežujočega, naravnega in zdravju prijaznega napitka pripravili kar sami doma?

Ljubitelji pravih čajev v vročih poletnih dneh sami pripravijo ledeni čaj - skuhajo pravi zeleni ali črni čaj, ga ohladijo in mu dodajo ledene kocke, limonin sok, ... Priprava okusnega ledenega čaja pa zahteva poznavanje čaja (temperatura, čas priprave, količina vode, ...), učinke koščkov ali soka na okus in aromo, zato se povprečen potrošnik tovrstne priprave le malokdaj loti.

V začetku poletja smo tako pripravili 2 mešanice zelenega čaja - z okusom limone in breskve. Prave čajne mešanice želimo z enostavnima okusoma, a kompleksno sestavo okusa in arome, približati tako poznavalcem pravih čajev kot tudi povprečnemu potrošniku, ki želi pripraviti osvežujoč napitek.

Po dobavi večje količine čaja v Slovenijo smo začeli s ponovnim testiranjem, iskanjem pravega recepta, embalaže, izdelavo logotipa, nalepk, ... Nad okusom in aromo obeh čajev smo bili vsi v spletni čajnici Zisha zelo zadovoljni. Zadovoljni so bili tudi prvi "testni zajčki" (družina, prijatelji, ...), katerim smo čaj v preizkušnjo podarili z namenom testiranja in pridobivanja povratnih informacij. Po uspešnem testiranju okusa in arome, smo začeli z iskanjem primerne embalaže. Pogojev je bilo več - čaj se ne sme razdišati, nanj ne sme vplivati vlaga (oz. zunanje okolje) in embalaža mora omogočati uporabniku enake "pogoje" za shrambo tudi po prvi uporabi. Po testiranju večjega števila primerov embalaže smo se odločili za uporabo samostoječe vrečke z zadrgo, papirnate barve.

Čaj smo po prejemu embalaže zapakirali, zavarili ter ga shranili na suho in temno mesto. Začeli smo z iskanjem primerne grafične podobe - za opremo izdelkov in predstavitev. Na Twitter-ju smo našli (oz. je on našel nas) oblikovalca Uroša Miklavčiča, ki nas je pritegnil s projektom oblikovanja embalaže za čaj, katerega je podrobno opisal na svojem blogu. V nekaj tednim smo se uskladili, predebatirali različne možnosti in s skupnimi močmi ustvarili logotip in nalepke za opremo izdelka. Nalepke je nato natisnil tiskar Boštjan Uzar iz Tržiča - zelo kvaliteten in ugoden tisk, priporočamo !

V začetku avgusta smo imeli vse pripravljeno za predstavitev Ledenega čajčka. Kvaliteten izdelek, odlična grafična podoba in spletna stran s predstavitvijo izdelka ter trgovino (Ledeni čaj Breskev in Ledeni čaj Limona). Stranke so s čajema zelo zadovoljne, pijejo ga vsakodnevno in priporočajo svojim prijateljem. Ob prodaji čaja nam zadovoljstvo naših strank zelo veliko pomeni in nas žene v iskanje novih, še boljših čajev in čajnih mešanic.

Komentiraj in deli novico

 

 

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih