Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Osvežite se z ledenko iz zelenega čaja Matcha!

Objavljeno dne: - Avtor prispevka: Marko Lorber

Osvežite se z ledenko iz zelenega čaja Matcha!

Poletje se nevzdržno približuje koncu, a še vedno nas sončni žarki kar prijetno grejejo. Ker se temperatura v iztekajočih se poletnih dnevih še vedno povzpne kar visoko, vam predstavljamo recept za odličen in izjemno osvežilen napitek iz zelenega čaja Matcha.

Matcha je fino mleti zeleni čaj, pridelan iz najkvalitetnejših mladih lističev čajevca, ki ga nekaj tednov pred obiranjem pokrijejo in s tem preprečijo direkten vpliv sončnih žarkov ter povzročijo počasnejšo rast listov. Čajne listke nato poberejo, obdelajo s paro in posušijo ter zmeljejo v prah.

Za vse tiste, ki še ne veste, kaj ledenka je (nekateri napitek poznate tudi pod angleškim imenom »slushy«): ledenka je v osnovi pravzaprav le rahlo zmrznjen tekoči napitek, njena priprava pa je izjemno preprosta. Potrebujete le nekaj minut in 3 sestavine. 

Sestavine:

- voda
- 2 do 3 bambusove žličke zelenega čaja Matcha
- 1 jedilna žlica javorovega sirupa (ali kateregakoli drugega sirupa po izbiri)

Priprava:

1. V velik kozarec ali posodo zlijte zeleni čaj Matcha in vanj dodajte hladno vodo (po občutku).
2. Kozarec ali posodo dobro zaprite in močno pretresite, da se znebite grudic.
3. Hladen pripravek iz Matcha zelenega čaja zlijte v modelček za pripravo ledenih kock in ga postavite v hladilno skrinjo, dokler ne zmrzne.
4. Ledene kocke iz Matcha zelenega čaja stresite v posodo, vanjo dodajte jedilno žlico (javorovega) sirupa in vse skupaj zmešajte z električnim mešalnikom, da zdrobite led. Če vsebina postane preveč tekoča, v posodo dodajte še več ledenih kock iz zelenega čaja Matcha.
5. Ko dosežete pravo gostoto ledenke, napitek nalijte v kozarec in ga takoj postrezite (sicer bo izgubil pravo gostoto).

Če vam je kaj napitka ostalo, ga lahko brez skrbi hranite v hladilniku.

Nazdravite koncu poletja z zdravim in osvežilnim napitkom iz zelenega čaja Matcha, ki vam je na voljo tudi v naši čajni hiši!

 Komentiraj in deli novico

 

 

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih