Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Sončnica - vrne vam veselje do življenja

Objavljeno dne: - Avtor prispevka: Marko Lorber

Sončnica - vrne vam veselje do življenja

Sončnica je enoletna rastlina. Je priljubljena poljska in vrtna rastlina. Najbolje uspeva na sončnih rastiščih. Ni naravna vrsta, ampak je vzgojena iz drugih ameriških vrst.


Za starodavne Inke je bila sončnica simbol sonca in so jo posvetili bogu sonca. Španski osvajalci so leta 1569 prinesli to srednjeameriško rastlino v Evropo, kjer so jo sprva gojili kot okrasno rastlino. Šele v 19. stoletju so začeli pridobivati sončnična semena iz katerega so proizvajali olje. Po ljudskih izročilih so sončnične cvetove uporabljali za zbijanje vročine, celjenje ran in izločanje seča. 


Če ste sami ljubitelji nabiranja zelišč, nabirajte sončninčne cvetove ob cvetenju. Cvetove izpulimo iz cvetišča preden začnejo veneti. S tem tud ne ogrozimo pridelka semen. Najboljši čas za nabiranje je ob popoldnevih v toplem suhem vremenu. Sušenje cvetov ni težavno. Posušijo se hitro. Cvetove sušimo cele na toplem senčnem prostoru. 


Cvetovi sončnice in čaj

Cvetove sončnice, zaradi njegove prijetne bleščeče barve in neizrazitega okusa, dodajamo zlasti zeliščnim čajnim mešanicam. Rumena barva cvetov človeka razvedri in mu vrne veselje do življenja. V naši ponudbi lahko najdete kar nekaj čajev, ki vsebujejo sončnične cvetove. Pripravite si skodelico in uživajte v pogledu na čaj prav tako pa naj vas okus popelje v miren kraj, kjer ste lahko popolnoma srečni. 


Nekaj čajev, ki vsebujejo sončnične cvetove: Zeleni čaj Japonska češnja, Sadni čaj Rdeča pomaranča in Črni čaj Pacifiško sonce

Komentiraj in deli novico

 

 

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih