Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Beli čaji

Pai Mu Tan

###TITLE###

Konice listov poudarjajo divje in še vedno fino sadno uravnotežen značaj tega izjemnega čaja.

 

10-12 g/l

75-80°C

2-3 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 3,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.8 od 5 št. glasov 12 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Beli čaj Yunnan Pai Mu Tan:

Beli čaj Pai Mu Tan je dobil ime po lepih belih cvetnih listih bele Potonike. S svojimi zelo velikimi belo-zelenimi listi, naravne oblike, prijetnega in osvežujočega vonja in lahkotne svetle barve je Pai Mu Tan eden od najboljših čajev ne samo na Kitajskem, ampak povsod po svetu.

Pai Mu Tan je proizveden v kitajski provinci Fujian. Za proizvodnjo belega čaja Pai Mu tan se uporablja posebna vrsta čaja imenovanega - Narcissus ali Chaicha. Gojenje pa sledi starodavni tradiciji.

Pri predelavi tega čaja se uporablja le naravno venenje in sušenje na soncu. Tako je beli čaj Pai Mu Tan eden izmed najbolj naravnih in nepredelanih čajev na svetu.

Pai Mu Tan ima čudovite barvite, suhe in nepoškodovane lističe. Njegov volumen je zelo svetel, zaradi "velikih belih" listov, ki se uporabljajo pri predelavi. Poleg tega vsebuje velik delež takoimenovanih srebrnih konic, ki so poleg puhaste spodnje strani listov, razlog za značilno srebrno belkaste barve te posebne vrste belega čaja.

Pai Mu Tan je lahek, svetle barve čaj z osvežujočo aromo in sladkim, mehkim in slastnim okusom.

 

Priprava

Če želite resnično uživati v čaju uporabite 2 čajni žlički čaja na skodelico (to je zelo lahka čaj z velikimi listi). Čaj prelijemo z vodo, ki je zavrela in se ohladila na približno 70C. Pustimo stati približno 2 do 3 min, nato odlijemo. Čajni listi se lahko ponovno uporabijo 3 ali 4 krat. Za vsako nadaljnjo uporabo mora čaj stati več časa v vroči vodi. Čaj je najbolje zaužiti naravnega brez mleka in sladkorja.

Komentiraj zgornji izdelek

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih