Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeliščni čaji

Koprivin čaj

###TITLE###

Kopriva je blagega in svežega okusa, bogata z železom in proteini, zanjo pa so nekoč verjeli, da lahko vname ljubezen.

 

15-20 g/l

90-100°C

8-10 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 2,20

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 5 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeliščni čaj Koprivin čaj:

Po starem verovanju kopriva vname žgočo ljubezen. Zato so včasih verjeli, da je potrebno v petek, še pred sončnim vzhodom, poiskati koprivo, jo v imenu izbrane osebe posuti s soljo, nato pa jo po sončnem vzhodu s korenino vred izkopati in zažgati. Ob tem si je bilo treba zamišljati, da se bo na tak način vnela tudi ljubezen ljubljene osebe.

Naše prve izkušnje s koprivami so ponavadi boleče. Njeni listi in stebla so namreč polni žgalnih laskov, katerih konica se ob dotiku odlomi, preostali del laska pa se kot igla zapiči v kožo in vanjo izbrizga pekoče snovi. Vendar po kuhanju žgalni laski niso več pekoči. Koprive se lahko je tudi v solati ali pripravi kot špinačo, saj imata podoben okus. Najbolj osvežilen in učinkovit način uživanja kopriv pa je s pitjem njenega čaja.

Kopriva je večletnica z drobnimi zelenkastimi cvetovi in navzkrižno nameščenimi listi. Raste ob grmovjih, nasipališčih, omejkih in jarkih po vseh zmerno toplih območjih sveta. Nabirati jo je treba maja in junija, tik pred začetkom cvetenja. Uporabi se le zgornje dele poganjkov, ki se jih pred sušenjem še ne odreže. Najbolje jih je nabirati ob suhem in toplem vremenu. Listi se precej zlahka posušijo, nato se jih osmuka s poganjkov.

Ljudje že dolgo, vse od leta 3000 pr. n. št., vedo, kako koristna je kopriva za telo, vendar so znanstveniki šele v 20. stoletju odkrili vse vitamine in minerale, ki jih vsebuje.

 

Priprava

V skodelico stresemo 2 čajni žlički zdrobljenega zelišča, ga prelijemo z vrelo vodo in po 8 - 10 minutah precedimo.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih