0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Komarček - čaj za otroke in zdravilo za faraone

Komarček - čaj za otroke in zdravilo za faraone

Različne načine zdravilne uporabe komarčka omenjajo že egipčanski zapisi na papirusu. Sok iz listov naj bi izostril vid. Komarček naj bi pomiril lahkoto, tako so rimski vojaki na dolgih pohodih žvečili komarčkove plodove.

Navadni komarček (Foeniculum vulgare) je modrikasta rastlina, ki spada v družino kobulnic. Njena življenjska doba je do 2 leti, v tem času pa lahko zraste tudi do 2m.

Komarček izvira iz jugozahodne Azije in je prišel na zahod s prvimi velikimi karavanami. Najprej se je razširil predvsem okoli področja Sredozemskega morja, potem je bil s trgovino razširjen po vsej Evropi. Rimljani so verjeli, da komarček pozitivno vpliva na vzdržljivost in vid. V srednjem veku so duhovniki odločili, da je komarček ena izmed devetih svetih zelišč za preprečitev bolezni. Komarček so uporabljali tudi za povečanje libida in še za marsikaj.

Različne načine zdravilne uporabe komarčka omenjajo že egipčanski zapisi na papirusu. Sok iz listov naj bi izostril vid. Komarček naj bi pomiril lahkoto, tako so rimski vojaki na dolgih pohodih žvečili komarčkove plodove. V sredenjem veku so v nekaterih deželah na podstrešja dajali s komarčkovimi plodovi napolnjene vrečke, ki naj bi hišo in ljudi v njej obvarovele pred uroki.

Komarčekv resnici blaži krče in pomaga predvsem pri napenjanju v trebuhu. Zlasti je primeren za majhne otroke in dojenčke. Poleg tega olajša izkašlevanje sluzi in zato pomaga pri trdovratnem kašlju. V ljudskem zdravlistvu ga že od srednjega veka dajejo doječim materam, da bi imele, več mleka.

Čaj, ki pomaga pri hujšanju: Komarček vsebuje določene snovi, ki vplivajo na prebavo, želodčne težave, na apetit in slabokrvnost. Komarčkov čaj, narejen iz stisnjenega semena, pomaga pri hujšanju predvsem zato, ker odvzame občutek lakote in hitreje prebavi maščobo v hrani. Čaj s komarčkom predlagamo da oijete 3 x na dan. Seveda pa moramo paziti tudi na prehrano, ki jo uživamo v času diete.

V naši ponudbi lahko najdete kar nekaj zeliščnih čajev s komarčkom. Izberite si svoj naj čaj:
- Aloe Vera in Ginseng
- Anti stres
- Fitness
-    …

 

Vir:
Pukownik Peter: Almanah letnih časov (zbirka Sveta Hildegarda)
Penelope Ody: Zdravljenje z zelišči, 1994
Beiser: Čaji iz zelišč in sadežev

 


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.