0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Ohladite se z vročim čajem? Ni tako noro, kot zveni!

Ohladite se z vročim čajem? Ni tako noro, kot zveni!

Ali vas bo pitje vročega čaja na vroč poletni dan zares ohladilo? Gre samo za urbani mit ali preverjeno znanstveno dejstvo?

Ali vas bo pitje vročega čaja na vroč poletni dan zares ohladilo? Gre samo za urbani mit ali preverjeno znanstveno dejstvo?

Če ste med mnogimi milijoni, ki si rajši privoščijo hladen sok kot skodelico vročega čaja na vroč poletni dan, potem berite dalje. Mnogi znanstveniki pravijo, da vas bo vroča pijača ohladila bolje kot ledeno mrzla.

Kako deluje?

Pitje vročih pijač, kot je na primer vroč čaj, dvigne vašo telesno temperaturo. Zato se začnete hitreje in močneje potiti.

Živci v naših ustih in zgornjem prebavnem traktu se odzovejo na temperaturo pijače in možgane stimulirajo, da se telo začne bolj potiti. Ko začne izhlapevati, vas pot učinkovito hladi. Ampak obstaja zanka. Da se začnete potiti, vam mora biti najprej vroče. Medtem ko boste na pasje vroč dal srebali skodelico vročega čaja, vam bo najprej vroče. Vendar ko se začnete potiti, se boste začeli tudi ohlajati.

Potenje je ključnega pomena, da naše telo normalno deluje. Če se ne potite v vročem okolju, se bo vaša telesna temperatura nevarno dvignila. Zgolj nekaj stopinj več lahko vodi do možganskih poškodb in smrti.

Skodelica čaja vas bo rešila

Zato ne posegajte po ledeno mrzlih gaziranih pijačah ali umetno slajenih sokovih, ko vam je vroče. Rajši izberite skodelico vročega čaja, ki nima neprijetnih stranskih učinkov. Preberite, zakaj je (vroč) čaj najboljša pijača tudi v poletnih dneh.

• Čaj sam po sebi ne vsebuje sladkorja, umetnih barvil ali arom. Zato je veliko bolj zdrav kot že pripravljene pijače.
• Vsebnost kofeina v pravem čaju je znatno nižja kot v kavi ali nekaterih gaziranih pijačah, zato ne boste čutili tresavice, glavobola in izčrpanosti, ko njegov poživilni učinek popusti.
• Raziskovalci v Veliki Britaniji so naredili primerjavo ledenega in vročega čaja. Medtem ko so ugotovili, da ledeni čaj ohladi vaše telo, se je izkazalo, da vroč čaj to naredi veliko bolj učinkovito.
• Čaj spodbuja proizvodnjo sline. Vsebnost pektina, aminokislin in naravnih sladkorjev spodbuja, da proizvajate več sline in tako ohranja naravno navlaženost ustne votline.

To poletje se ohladite na povsem drugačen način!
Poiščite svoj naslednji najljubši čaj v spletni čajnici Zisha. Izbirate lahko med več kot 180 vrstami čajev! Kateri bo vaš?
Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.