Informacije o čaju
Zeliščni čaj Hibiskus
Hibiskus je verjetno eden najpriljubljeneših zeliščnih čajev po svetu kot tudi pri nas. Že babice so nam vedno kuhale hibiskusov čaj, če smo se prehladili in ta tradicija se je obdržala vse do danes. Ena glavnih prednosti hibiskusa je visoka vsebnost antioksidantov. Hibiskus ima precejšen svetovni tržni delež med čaji, prav tako pa je zelo priljubljen tudi med slovenskimi čajeljubci. Prvotno izviral iz Angole. Danes pa ga gojijo po vsem tropskem svetu, zelo razšijen je predvsem v Sudanu, Egiptu, Tajski, Mehiki in Kitajski.
Priprava
Če ga pripravimo samega damo v skodelico čaja eno čajno žličko hibiskusa in prelijemo z vrelo vodo, počakamo 5-10 minut in odstranimo cvetove. Čaj je dober tako topel kot mrzel. Če bi radi obogatili okus hibiskuca lahko dodamo koščke jabolka ali hruške, pomarančne ali limonine olupke, cimet, sladki koren. Hibiskus da čaju izrazito rdečo barvo in osvežilno noto, sestavine naštete zgoraj pa okus le še dopolnijo.