Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Bancha

###TITLE###

Bancha je japonski zeleni čaj z zelo malo kofeina, poživljajoč, močnega okusa, ki zelo prija ob hrani.

 

12-15 g/l

80°C

0.5-3 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 1,80

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 5 od 5 št. glasov 1 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeleni čaj Bancha:

Je zelo primeren uvod za tiste, ki se komaj spoznavajo z japonskimi čaji, saj je bolj prijeten običajnemu okusu. Če denimo želite svojim otrokom predstaviti zeleni čaj in vse njegove kvalitete, je ta čaj prava izbira, saj vam ne bo treba skrbeti zaradi kofeina, ki bi ga pri tem zaužili – bancha ga namreč vsebuje zelo malo. Na Japonskem ga uživajo vsakodnevno in preko celega dne, tudi zvečer.

Bancha se pridobiva ob drugem obiranju listov čajevca, s katerega se ob prvem obiranju pridobiva zeleni čaj sencha. Ima starejše, večje liste in stebelca, ki so bili zavrženi ob pridobivnju sencha čaja. Obirajo ga od poletja do jeseni, obstaja pa kar 22 vrst tega čaja. Čaj je rumenkaste barve, naravnega okusa,  poživljajoč in močan z edinstveno aromo, ki bo razvajala vaše čute. Je zelo hranljiv čaj, vsebuje veliko flavonoidov in antioksidantov.

 

Priprava

Za pripravo čaja za eno osebo stresite eno čajno žličko oziroma 3g čaja v čajnik. Nato čaj prelijte z 120ml vode, segrete na 80°C do 90°C in pustite stati 30 sekund. Ker je gostota snovi v bancha čaju nizka, lahko uporabimo tudi vrelo vodo, čaj pa tako dobi grenkejši okus. Za drugo pripravo čaja zlijte čaj v skodelice, takoj za tem, ko ga prelijete z vrelo vodo. Čajeve liste lahko uporabite do trikrat, listov pa iz vode ne odstranite. Iz bancha čaja si lahko pripravite tudi osvežilen hladen napitek. 6 čajnih žličk čaja stresite v čajnik, jih prelijte z 1¼ skodelice vrele vode in pustite 5 minut. V vrč do ene četrtine nalijte mrzlo vodo in dolijte precejan pripravljen čaj. Dodajte led, nalijte mrzlo vodo še do vrha in po želji sladkajte.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih