0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Tamaryokucha BIO

Zeleni čaji

Zeleni čaji
Tamaryokucha BIO
Japonski biser med čaji imenovan Tamaryokucha bo v ustih razvil cvetlično jagoden okus z blago noto po oreščkih ter mešanimi toni citrusov, trave in jagodičevja.
Preberi več
Količina
12-15 g/l
Temperatura
60-70°C
Čas
1-2 min
12.50€
Na zalogi

Informacije o čaju

Zeleni čaj Tamaryokucha BIO

Skriti biser med japonskimi zelenimi čaji Tamaryokucha se razlikuje od drugih japonskih čajev po obliki, saj ima edinstveno ukrivljeno obliko lističev. V ustih bo tamaryokucha razvila cvetlični okus z blago noto po oreščkih, v skodelici pa se bo čaj obarval svetlo zeleno z rahlo rumeno noto. Tamaryokucho pridobivajo na podoben način kot Sencho. Razlika je le v zadnjem koraku. Pri pridobivanju Senche čajne lističe z valjanjem ravnajo, pri pridobivanju tamaryokuche pa jih dajo v nekak boben in posušijo z vročim zrakom. Poznamo dve vrsti tamaryokuche in sicer Mushi Sei Tamaryokucha in Kamairi Sei Tamaryokucha. Prvo pridelujejo s paro mladih čajnih lističev, da zaustavijo oksidacijo. Drugo vrsto pa pridelujejo s segrevanjem čajnih lističev v velikih posodah. Kakorkoli pa se izraz Tamaryokucha nanaša na pridelovanje čajnih lističev s paro in se tudi imenuje Mushiguri. Danes največ tamaryokuche pridelajo na otoku Kyushu v Saga, Nagasaki in Kumamoto perfekturah.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja Tamaryokucha potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je 60-70°C, čas priprave od ene do dve minuti. Čaj lahko pripravite na klasičen, moderen način ali s hladno vodo. Ob pripravi na klasičen način uporabite manj vode z nizko temperaturo in daljšim časom priprave. Priprava na moderen način je zelo podobna pripravi Senche (manjša količina čajevih listov, višja temperatura vode in krajši čas priprave). Liste lahko uporabite od 2 do 3 krat, odvisno od temperature vode in časa priprave.

Poreklo Japonska
Priprava 12-15 g/l, 60-70°C, 1-2 min
Zeleni čaji BIO zeleni čaji
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Naročila oddana do 12. ure vam pošljemo še isti dan, da jih lahko vi prejmete naslednji dan.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.