0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Tamaryokucha BIO

Zeleni čaji
Koda izdelka: 21556

Zeleni čaji
Tamaryokucha BIO
Koda izdelka: 21556
Japonski biser med čaji imenovan Tamaryokucha bo v ustih razvil cvetlično jagoden okus z blago noto po oreščkih ter mešanimi toni citrusov, trave in jagodičevja.
Preberi več
Količina
12-15 g/l
Temperatura
60-70°C
Čas
1-2 min
12,50€
Na zalogi

Informacije o čaju

Zeleni čaj Tamaryokucha BIO

Skriti biser med japonskimi zelenimi čaji Tamaryokucha se razlikuje od drugih japonskih čajev po obliki, saj ima edinstveno ukrivljeno obliko lističev. V ustih bo tamaryokucha razvila cvetlični okus z blago noto po oreščkih, v skodelici pa se bo čaj obarval svetlo zeleno z rahlo rumeno noto. Tamaryokucho pridobivajo na podoben način kot Sencho. Razlika je le v zadnjem koraku. Pri pridobivanju Senche čajne lističe z valjanjem ravnajo, pri pridobivanju tamaryokuche pa jih dajo v nekak boben in posušijo z vročim zrakom. Poznamo dve vrsti tamaryokuche in sicer Mushi Sei Tamaryokucha in Kamairi Sei Tamaryokucha. Prvo pridelujejo s paro mladih čajnih lističev, da zaustavijo oksidacijo. Drugo vrsto pa pridelujejo s segrevanjem čajnih lističev v velikih posodah. Kakorkoli pa se izraz Tamaryokucha nanaša na pridelovanje čajnih lističev s paro in se tudi imenuje Mushiguri. Danes največ tamaryokuche pridelajo na otoku Kyushu v Saga, Nagasaki in Kumamoto perfekturah.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja Tamaryokucha potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je 60-70°C, čas priprave od ene do dve minuti. Čaj lahko pripravite na klasičen, moderen način ali s hladno vodo. Ob pripravi na klasičen način uporabite manj vode z nizko temperaturo in daljšim časom priprave. Priprava na moderen način je zelo podobna pripravi Senche (manjša količina čajevih listov, višja temperatura vode in krajši čas priprave). Liste lahko uporabite od 2 do 3 krat, odvisno od temperature vode in časa priprave.

Poreklo Japonska
Priprava 12-15 g/l, 60-70°C, 1-2 min
Zeleni čaji BIO zeleni čaji
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.